Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

«Στόχος η ισότιμη συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Την ανάγκη να διασφαλιστεί με συνέπεια η ισότιμη συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση, την κοινωνική και πολιτιστική ζωή, επισημαίνει ο Συνήγορος του Παιδιού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Τονίζει δε, ότι η πραγμάτωση των δικαιωμάτων τους, χωρίς διάκριση, προϋποθέτει την παροχή ποιοτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών, επαρκούς εξειδικευμένου και κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού και προγραμμάτων προσαρμοσμένων στις διαφορετικές αναπηρίες.

Όπως σημειώνεται από την ανεξάρτητη Αρχή, ο Συνήγορος πραγματοποίησε επίσκεψη χθες στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στο Αιγάλεω, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα συγκεκριμένα Κέντρα Ειδικής Εκπαίδευσης.

Μάλιστα, η ανεξάρτητη Αρχή εκφράζει τον ιδιαίτερο προβληματισμό της για την ανεπάρκεια των διαθέσιμων πιστώσεων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και ιδίως για τη μη σύσταση και τη μη πλήρωση οργανικών θέσεων με μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό. Επίσης, η Αρχή διαπίστωσε προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών και τη στελέχωση των Κέντρων, ενώ ελλείψεις παρουσιάζονται σε σχέση με την υλοποίηση των ειδικών εκπαιδευτικών μέτρων προς διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης γενικά στα σχολεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.