Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Μονάδα παραγωγής οξυγόνου στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα είναι το πρώτο στη χώρα.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το πρωτοποριακό, για τα ελληνικά δεδομένα, έργο της παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, η υλοποίηση του οποίου και από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας θα «γλιτώσει» το ελληνικό Δημόσιο από εκατομμύρια ευρώ, ετησίως.

Ήδη, έχει κατασκευαστεί η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα στηθεί ο προκατασκευασμένος οικίσκος, ενώ σήμερα παραδόθηκε στο νοσοκομείο ο απαραίτητος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί από την ανάδοχο εταιρεία τις επόμενες ημέρες.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το νοσοκομείο Καλαμάτας θα είναι το μοναδικό νοσοκομείο της χώρας που θα διαθέτει δικό του εξοπλισμό για την παραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσεως, μηδενίζοντας οριστικά τη δαπάνη που ήταν αναγκασμένο να καταβάλλει για προμήθεια οξυγόνου, η οποία σε ετήσια βάση φτάνει το ποσό των 350.000 ευρώ.

Το έργο της εγκατάστασης μονάδας παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης στο νοσοκομείο Καλαμάτας είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με συνολικό προϋπολογισμό 550.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, ανέφερε: «Πρόκειται για έργο- τομή στα υγειονομικά πράγματα της χώρας. Για έργο που προσωπικά εκτιμώ ότι έχουν χρέος να ακολουθήσουν και τα άλλα νοσοκομεία και δη τα μεγάλα. Είναι πολλά τα εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να εξοικονομήσει το σύστημα υγείας. Θέληση και βούληση χρειάζεται. Δεν μας αρμόζει η μιζέρια και η κακομοιριά». «Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία των εργασιών. Παρακολουθούμε το έργο από πολύ κοντά και κινούμαστε μέσα στα συμβατικά χρονοδιαγράμματα» πρόσθεσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.