Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Οι ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Γνωρίζατε ότι ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα διαθέτει την ίδια αντιοξειδωτική ικανότητα, όσο μισό φλιτζάνι βατόμουρα και ότι οι αντιμικροβιακές ιδιότητές της έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να καταπολεμήσουν στελέχη του E. coli;

Επιπλέον, ενώ «τεχνικά» δεν έχει γλυκιά γεύση, τα «γλυκά» μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ, ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού και μιμούνται την αίσθηση της γλυκύτητας, επιτρέποντας στο άτομο να περιορίσει την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνει.

Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας, όπως παρουσιάστηκαν σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας health.com:

Καλύτερη καρδιακή υγεία

Σε μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, ερευνητές βρήκαν ότι μια δίαιτα πλούσια σε μπαχαρικά -όπως η κανέλα και η κουρκούμη- βοηθούν στη μείωση των αρνητικών συνεπειών ενός πολύ λιπαρού γεύματος, μειώνοντας τα τριγλυκερίδια στον οργανισμό σε ποσοστό 30%, ενώ παράλληλα αυξανόταν η πρόσληψη αντιοξειδωτικών (13%).

Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Σε μια έρευνα που διεξήχθη υπό την αιγίδα του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά εκχύλισμα κανέλας βοηθούσε στη μείωση των παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με την εμφάνιση διαβήτη και καρδιακών ασθενειών, μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Προστασία έναντι του διαβήτη

Η κανέλα βελτιώνει την αποτελεσματικότητα ή την ευαισθησία στην ινσουλίνη, ενώ σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια στις ΗΠΑ, βοηθά και στην πρόληψη της καταστροφής των ιστών και των φλεγμονών που προκαλούνται από τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία

Και μόνο η μυρωδιά της κανέλας ενισχύει τη γνωστική επεξεργασία, ενώ η κατανάλωσή της βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία του εγκεφάλου. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit αναφέρουν, ότι οι τσίχλες με γεύση κανέλας επιταχύνουν τις οπτικές/κινητικές αποκρίσεις και βελτιώνουν τις επιδόσεις, σε σχέση με τις τσίχλες με γεύση μέντα ή γιασεμί, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα. Σύμφωνα με μία άλλη έρευνα από το Agricultural Research Service, το εκχύλισμα κανέλας εμποδίζει το πρήξιμο των κυττάρων μετά του εγκεφάλου, που παρατηρείται μετά από κάποιο τραυματισμό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.