Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Λιγότεροι φίλοι για… λιγότερη μοναξιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απίστευτο κι όμως αληθινό βάσει νέας έρευνας.

Φαίνεται παράδοξο, αλλά σύμφωνα με έρευνες ενώ μειώνεται ο αριθμός των φίλων μας η μοναξιά που νοιώθουμε δεν αυξάνεται, αλλά μειώνεται.

Για πολλούς από εμάς η ιδέα να χάσουμε τους φίλους μας μάς τρομοκρατεί κυρίως επειδή φοβόμαστε ότι μεγαλώνοντας θα καταλήξουμε μόνοι. Νέα έρευνα, όμως, αλλάζει τα όσα πιθανώς θεωρούμε καθώς από ό,τι φαίνεται το να έχουμε λιγότερους φίλους μπορεί να μας κάνει να νοιώθουμε πιο λίγη μοναξιά. Η έρευνα μελέτησε τις φιλίες περίπου 400.000 φοιτητών και φάνηκε ότι αν και ο αριθμός των φίλων που έχουν έχει μειωθεί τα τελευταία 25 χρόνια οι ίδιοι νοιώθουν λιγότερο μόνοι. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη των social media μέσω των οποίων βρισκόμαστε σε διάδραση με όλο και περισσότερους ανθρώπους, ενώ βέβαια έχει μειωθεί η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο.

Η έρευνα που έγινε από ψυχολόγους στο Πανεπιστήμιο του Queensland στην Αυστραλία δείχνει ότι το αίσθημα της μοναξιάς ανάμεσα στους Αμερικανούς φοιτητές έχει μειωθεί από το 1978 στο 2009. Το ίδιο έχει συμβεί και με τους μαθητές γυμνασίου ανάμεσα στο 1991 και στο 2012. Οι ψυχολόγοι εικάζουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι όσο περνάνε τα χρόνια εξαρτώνται λιγότερο από τις οικογένειές τους και χρειάζονται πιο εξειδικευμένες ικανότητες, που μπορεί να οδηγούν σε λιγότερο ενδιαφέρον για κοινωνικοποίηση.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.