Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ρωμανιάς: Το αποθεματικό των ασφαλιστικών ταμείων έχει μηδενιστεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την περιουσιακή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων κρούει ο Γιώργος Ρωμανιάς με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

«Τα τελευταία πέντε χρόνια όλα τα ταμεία -με πρώτο τον ΟΑΕΕ και δεύτερο το μεγάλο επικουρικό- τρέχουν την τελευταία στιγμή να δουν πώς θα εξασφαλίσουν ρευστότητα για να πληρώσουν τις τρέχουσες συντάξεις. Το ίδιο κάνουμε και εμείς. Αυτό είναι το πρόβλημα του παρόντος. Το πρόβλημα του μέλλοντος είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι άλλο πράγμα η ρευστότητα και άλλο η περιουσιακή κατάσταση.

Μπορούμε να εξασφαλίσουμε επί του παρόντος ρευστότητα εδώ και πέντε χρόνια και να γίνεται η καταβολή των συντάξεων, ωστόσο, τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων, το αποθεματικό τους έχει σχεδόν μηδενιστεί. Επομένως, το πρόβλημα για το αύριο είναι τεράστιο. Το σύστημα είναι διαλυμένο. Δεν θέλω να ωραιοποιήσω καταστάσεις. Το σύστημα χρειάζεται ανάταξη. Πρέπει να δημιουργηθεί εξ' υπαρχής», τόνισε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Παράλληλα, διεμήνυσε πως οι συντάξεις δεν θα υποστούν νέες μειώσεις, ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2009.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.