Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

«Εκρηκτικά τα προβλήματα από τις πολύμηνες κρατήσεις μεταναστών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αυτοκτονία ενός 23χρονου μετανάστη από την Υεμένη, το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου στα κρατητήρια της Διεύθυνσης.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζονται τα εξής: «Σχετικά με την αυτοκτονία του μετανάστη το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Γ. Παντελάκο ότι για το συμβάν υπήρξε άμεση ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης με το υπ`αριθμόν έγγραφο 4100/15/287492 στις 12/2/2015. Η ενημέρωση αυτή διαπιστώσαμε ότι απεκρύβη από την ΓΑΔΘ επί μέρες καθώς δεν εκδόθηκε σχετικό δελτίο Τύπου. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Διεύθυνση Αλλοδαπών στο κελί του μετανάστη υπήρχαν τρία άτομα. Σε αντίθεση με την πληροφορία αυτή οι κρατούμενοι ισχυρίστηκαν πως ο μετανάστης βρισκόταν επί ένα μήνα στην απομόνωση. Ο Fata Abdul έπασχε πράγματι, όπως πληροφορηθήκαμε από ψυχολογικά προβλήματα, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου και του χορηγούνταν φαρμακευτική αγωγή. Ο μετανάστης κρατούνταν από τον Δεκέμβριο και σε δύο μήνες περίπου υπήρχε απόφαση για την απέλαση».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι είχε «μια καλή ενημέρωση και συνεργασία με την Διεύθυνση Αλλοδαπών και μία απρόσκοπτη επικοινωνία με τους κρατούμενους στα κρατητήρια» και διαπίστωσε «τα σοβαρά προβλήματα της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της απουσίας προαυλισμού των κρατουμένων».

Στο δελτίο Τύπου επισημαίνεται ακόμα: «Τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα η κράτηση από 3 μήνες παρατάθηκε στους 18 με δυνατότητα περαιτέρω κράτησης. Αυτό δημιουργεί εκρηκτικά προβλήματα καθώς σε χώρους που έχουν διαμορφωθεί για την κράτηση μεταναστών για μικρό χρονικό διάστημα χρησιμοποιούνται ως χώροι κράτησης μεταναστών για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Επιβεβαιώθηκε έτσι η ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου, ώστε να ορθολογικοποιηθεί η διαδικασία κράτησης με την μείωση του χρόνου σε λογικά επίπεδα. Επιβεβαιώθηκε τέλος η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη άμεσης δημιουργίας ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.