Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

«Στραγγαλίζεται» το Πανεπιστήμιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρηματοδότηση και μετεγγραφές αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Το οξύ πρόβλημα είναι ότι σήμερα κοιτάμε τη θερμοκρασία θα κάνει, διότι δεν υπάρχει πετρέλαιο για να θερμανθούν τα αμφιθέατρα. Μιλάμε για αίθουσες – ψυγεία όπου κινούνται φοιτητές και καθηγητές».

Με αυτόν τον δραματικό τόνο περιέγραψε ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής μέχρι προχθές, το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει το αρχαιότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA Fm ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο έχει ανάγκη από έκτακτη χρηματοδότηση λόγω και των πολλών μετεγγραφών που δέχθηκε, ενώ αναφέρθηκε και στην πρώτη του επαφή με τον υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά στη Σύνοδο Πρυτάνεων.

«Απ’ ότι μπόρεσα να καταλάβω στη σύντομη ενημέρωση που μας έκανε ο υπουργός ανέφερε ότι έχει στόχο έναν νέο νόμο-πλαίσιο σε βαθμός χρόνου, είπε σε έναν ή ενάμιση χρόνο και στο εν τω μεταξύ μου ζήτησε να κάνουμε προτάσεις για εμβαλωματικές τροπολογίες ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τα ιδρύματα να λειτουργούν.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχουμε, είναι ότι θα χρειαστούμε έκτακτη χρηματοδότηση. Όταν έγιναν οι μετεγγραφές στην Ιατρική Σχολή, αυξήθηκαν οι φοιτητές στο πρώτο έτος κατά 40%. Χρειαζόμαστε έκτακτη χρηματοδότηση για αναλώσιμα, για αντιδραστήρια».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.