Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Κλείνει προειδοποιητικά ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πλημμελής η λειτουργία του χώρου, λένε οι κάτοικοι του Λαγκαδά.

Σε προειδοποιητικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης αναμένεται να προχωρήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή κάτοικοι της περιοχής του Λαγκαδά, διαμαρτυρόμενοι για την πλημμελή -όπως την χαρακτηρίζουν- λειτουργία του χώρου.

Η δημοτική αρχή Λαγκαδά, οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στις συνθήκες λειτουργίας του ΧΥΤΑ και προειδοποιούν με επ' αόριστον κλείσιμο του στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να γεμίσει με σκουπίδια όλη η Θεσσαλονίκη.

Τα προβλήματα που εντοπίζονται σύμφωνα με το δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη, είναι η μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού εντός του ΧΥΤΑ, η έντονη δυσοσμία λόγω της μη συλλογής του βιοαερίου, ο κορεσμός των κυψελών 1 και 2 απόθεσης των απορριμμάτων και η αστοχίες κατασκευής στην κυψέλη 3.

Η απόφαση για προειδοποιητικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ ελήφθη στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά, όπως επίσης και η άμεση κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του Φορέα Διαχείρισης Στερεώς Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας για τη μη σωστή λειτουργία της κυψέλης 3.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.