Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

«Μένουμε στην επαρχία Λαγκαδά»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης.

Στη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων από τις οποίες θα προκύψουν βιώσιμες θέσεις απασχόλησης ώστε να συγκρατηθεί στην περιοχή το εργατικό δυναμικό της στοχεύουν οι δήμοι Λαγκαδά και Βόλβης μέσω του προγράμματος «Μένουμε στην επαρχία Λαγκαδά».

Το επόμενο χρονικό διάστημα αρχίζει μελέτη για την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης στην αγορά εργασίας, τον προσδιορισμό των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό και τον εντοπισμό καλών πρακτικών σε θέματα ανάπτυξης πράσινης επιχειρηματικότητας αλλά και ανάδειξης νέων επαγγελμάτων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλούνται να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 19 Ιουλίου στο γραφείο ενίσχυσης απασχόλησης του δήμου Λαγκαδά. Όριο ηλικίας δεν υπάρχει ωστόσο η επιλογή των 100 ατόμων θα γίνει με βάση κοινωνικά κριτήρια (ανεργία, οικογενειακή κατάσταση) αλλά και μετά από διαδικασία συνέντευξης. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν από τον Σεπτέμβριο σεμινάρια συμβουλευτικής (20 ώρες) και επιδοτούμενη κατάρτιση (75 ώρες) ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα έχουν προωθηθεί σε σημαντικό βαθμό δράσεις δικτύωσης με τις τοπικές επιχειρήσεις με στόχο είτε την εύρεση εργασίας, είτε το άνοιγμα ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την Μαριάννα Σκρίνου από το γραφείο ενίσχυσης απασχόλησης, το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα είναι ήδη μεγάλο καθώς έχουν υποβληθεί ως τώρα 200 αιτήσεις. Διευκρινίζεται, εξάλλου, ότι η παρακολούθηση της επιδοτούμενης κατάρτισης δεν συνεπάγεται τη διακοπή ισχύος της κάρτας ανεργίας ενώ τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν στην περιοχή ώστε οι ωφελούμενοι να μην επιβαρυνθούν από έξοδα μετακίνησης.

Στη σύμπραξη «μένουμε στην επαρχία Λαγκαδά», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, συμμετέχουν εκτός από τους δύο δήμους και η Αναπτυξιακή νομού Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Γνώση Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ, η «Ειδήμων σύμβουλοι Ανάπτυξης» και το ΚΕΚ Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.