Το Blog των AμεA (Άτομα με Αναπηρία): Στο πιο πάνω μενού θα βρείτε χρήσιμες μπαίνοντας στις αντίστοιχες κατηγορίες και υποκατηγορίες του (όπως Δικαιώματα και Παροχές των ΑΜΕΑ, κ.α.), ή να κάνετε χρήση κάποιο από τα Εργαλεία του Blog. Αν θέλετε ή χρειάζεστε κάτι μπορείτε να Επικοινωνήσετε μαζί μας.
ΑμεΑ Blog (Το Blog των AμεA): Σημαντικά Άρθρα και Ειδήσεις (για να τα δείτε πατήστε πάνω στο κείμενο του τίτλου τους):

Ροη αναρτησεωνΤετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Τα οφέλη του θαλασσινού νερού!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση ή το Blog μας, τότε ακολουθείστε μας στο διαδίκτυο και μείνετε ενημερωμένοι, για να παρακολουθείτε καθημερινά όλες τις σημαντικές αναρτήσεις μας, που αφορoύν τα άτομα με αναπηρία και όχι μόνο.

Μπορειτε να αλλαξτε το μεγεθος του κειμενου, πατωντας το αναλογο παρακατω νουμερο-πληκτρο...:


Η κολύμβηση στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει τόσο την διάθεση σας όσο και την υγεία σας! Ο Ιπποκράτης πρώτος χρησιμοποίησε τη λέξη «θαλασσοθεραπεία» για να περιγράψει τις θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού. Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, το θαλασσινό νερό μπορεί να βοηθήσει στην λειτουργία του ανοσοποιητικού σας, να βελτιώσει το κυκλοφορικό σας και να βελτιώσει εν γένει την υγεία του δέρματος σας.

Ανοσοποιητικό

Το θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά συστατικά, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία και ζωντανούς μικροοργανισμούς που έχουν αντιβιοτική και αντιβακτηριδιακή επίδραση με αποτέλεσμα να προάγουν το υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, το θαλασσινό νερό ανοίγει τους πόρους του δέρματος και επιτρέπει με αυτόν τον τρόπο την απορρόφηση των μεταλλικών στοιχείων και την αποβολή των τοξινών από το σώμα.

Κυκλοφορικό

Βοηθά την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας. Η θαλασσοθεραπεία ή έχει ως σκοπό την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Η κολύμβηση ή το μπάνιο σε ζεστό θαλασσινό νερό βελτιώνει σημαντικά με το να αποκαθιστά τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία που μειώνονται σημαντικά είτε από δίαιτες, είτε από στρες είτε από περιβαλλοντικά αίτια.

Ευεξία

Το θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται για την γενικότερη ευεξία. Το κολύμπι σε ζεστό θαλλασινό νερό ενεργοποιεί, σύμφωνα με έρευνες τους θεραπευτικούς μηχανισμούς του σώματος για να πολεμήσουν καταστάσεις όπως το άσθμα, η αρθρίτιδα, η βρογχίτιδα και φλεγμονώδεις νόσους. Το πλούσιο σε μαγνήσιο θαλασσινό νερό βοηθά και στην χαλάρωση των μυών όπως και στη μείωση του στρες.

Δέρμα

Το μαγνήσιο που περιέχει το θαλασσινό νερό βοηθά στην ενυδάτωση και στην εμφάνιση του δέρματος. Σύμφωνα με Έρευνα του Διεθνούς Περιοδικού Δερματολογίας το μπάνιο σε νερό με πλούσια σε μαγνήσιο άλατα της Νεκράς Θάλασσας βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος. Άνθρωποι με ξηρό δέρμα.Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

© copyright 2010 – All rights reserved

ΑμεΑ Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου