Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Βραβεύτηκε ο Μπόνο στη Γαλλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής του δημοφιλούς συγκροτήματος U2, Πολ Χιούσον, γνωστός ως «Μπόνο», έλαβε χθες το υψηλότερο βραβείο πολιτισμού από τη Γαλλία, για τη συμβολή του τόσο στη μουσική κουλτούρα, όσο και στην αφοσίωσή του σε ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Ο Μπόνο έλαβε από την υπουργό Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, το βραβείο του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

«Πέρα από τα λόγια, δέσμευσες τον εαυτό σου και αφιέρωσες την καριέρα σου στην καταπολέμηση μερικών από των μεγαλύτερων προβλημάτων της εποχής μας. Όχι για μόνο για λόγους φιλανθρωπίας, αλλά και στο όνομα της δικαιοσύνης», ανέφερε η Φιλιπετί σε δήλωσή της.

Βραβεύτηκε ο Μπόνο στη Γαλλία

Από την πλευρά του ο Μπόνο δήλωσε ότι το βραβείο αποτελεί τεράστια τιμή, αλλά ανήκει στο συγκρότημα. «Έχω το μεγαλύτερο στόμα και την πιο δυνατή φωνή, αλλά η μουσική που δημιουργούμε προέρχεται από όλους μας (τα μέλη του συγκροτήματος)», είπε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου, περιλαμβάνουν ονόματα όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο Σον Κόνερι, ο Ρότζερ Μουρ, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Μπρους Γουίλις και η Σακίρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.