Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

«Καμπάνα» για κακοποίηση σκύλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μεγαλύτερη ως τώρα «καμπάνα» για κακοποίηση ζώου στην Ελλάδα επιβλήθηκε, βάσει του νέου νόμου σε κάτοικο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εντοπίστηκε πρόσφατα να εγκαταλείπει το σκυλάκι του μέσα σε ένα τσουβάλι σε επαρχιακό δρόμο του Κιλκίς.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ο δήμος Κιλκίς τού επέβαλε διοικητικό πρόστιμο, ύψους 31.200 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης του ζώου αναμένεται να καθίσει και στο εδώλιο του δικαστηρίου, αντιμέτωπος με τις ποινικές του ευθύνες.

Ο οδηγός πήγε με το αυτοκίνητό του στο νομό Κιλκίς, στις 26 Ιουνίου και στην περιοχή του Σταυροχωρίου πέταξε στην άκρη του δρόμου έναν λευκό σάκο, μέσα στον οποίο είχε βάλει το σκυλάκι, ένα ημίαιμο θηλυκό γκριφόν ηλικίας περίπου 1 έτους.

Μία φιλόζωη, που περνούσε από το σημείο, είδε τις κινήσεις του και κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Όταν ο οδηγός απομακρύνθηκε, η γυναίκα πλησίασε και ανοίγοντας το σάκο, αντίκρισε τα τρομαγμένα μάτια του ανυπεράσπιστου ζώου.

Κάλεσε την αστυνομία και από εκεί ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς, μέλη του οποίου περισυνέλεξαν τη σκυλίτσα.

Από τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος ταυτοποιήθηκε ως ιδιοκτήτης ένας κάτοικος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου υποβλήθηκε μήνυση από το Φιλοζωικό Σύλλογο και κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.