Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αύριο οι ανακοινώσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα μειωθεί προσωρινά από την 1η Αυγούστου 2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 κατά 10%.

Θετική εξέλιξη έχει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Οι ανακοινώσεις αναμένονται αύριο, καθώς θα πρέπει να μεσολαβήσει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σήμερα στη Βουλή.

ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ φέρονται να συμφώνησαν στις εξ αποστάσεως διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση ότι υπάρχουν επαρκή δημοσιονομικά περιθώρια για την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα εστιατόρια και στην τροφοδοσία σε προσωρινή βάση από το 23% στο 13%.

Έτσι, ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθεί προσωρινά από την 1η Αυγούστου 2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 κατά 10%, και θα μονιμοποιηθεί μόνον εάν αποδώσει εισπρακτικά και οδηγήσει παράλληλα και σε μειώσεις τιμών.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας είχε πετύχει στην συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της 8ης Ιουλίου να λάβει την έγκριση του Eurogroup για τη μείωση του ΦΠΑ, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συμφωνήσει σε τεχνικό επίπεδο με την τρόικα για την κάλυψη των απωλειών εσόδων που θα επιφέρει η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ και οι οποίες εκτιμώνται σε 100 εκατ. ευρώ σε βάθος εξαμήνου.

Ο υπουργός Οικονομικών προ ημερών απηύθυνε προειδοποίηση για τον ΦΠΑ στην εστίαση, τονίζοντας πως εάν η μείωση του φόρου δεν περάσει στις τιμές κατά την περίοδο της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου, ο μειωμένος συντελεστής 13% δεν θα μονιμοποιηθεί.

Πάντως, εστιάτορες και ξενοδόχοι έχουν ήδη τοποθετηθεί για το ζήτημα λέγοντας πως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν αναμένεται να οδηγήσει σε μειωμένες τιμές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.