Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ειδικότητες με προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή από πίνακες Γενικής Αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εννιά ειδικότητες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα τελευταία χρόνια λόγω των χιλιάδων προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή παρατηρείται μεγάλη ζήτηση στα μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής, τόσο σε αυτά που προσφέρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, όσο και σε αυτά των πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των κατόχων μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής με αποτέλεσμα να υπάρχουν ειδικότητες όπου το μεταπτυχιακό να μην εξασφαλίζει απόλυτα μια θέση εργασίας στις δομές της Ειδικής Αγωγής. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν ειδικότητες όπου ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους πίνακες είναι μικρός με αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί από τους πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης.

Από τον πίνακα που ακολουθεί μπορεί να διαπιστώσει κανείς σε ποιες ειδικότητες έγινα προσλήψεις από τους πίνακες Γενικής Αγωγής. Να σημειώσουμε ότι στην αίτηση των αναπληρωτών υπάρχει επιλογή που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον που δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα να διεκδικήσει μια θέση σε ΣΜΕΑΕ τσεκάροντας την επιλογή αποδέχομαι πρόσληψη αναπληρωτή σε ΣΜΕΑΕ σε περίπτωση εξάντλησης των πινάκων.

Να αναφέρουμε επίσης ότι και για το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης έχουν σημειωθεί προσλήψεις δασκάλων από τους πίνακες της Γενικής Αγωγής.

Τέλος να σημειώσουμε ότι από το τρέχουν σχολικό έτος στους πίνακες των εκπαιδευτικών δασκάλων και νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής προηγούνται οι απόφοιτοι των δυο Τμημάτων σε Θεσσαλονίκη και Βόλο και έπονται οι απόφοιτοι των παιδαγωγικών Τμημάτων.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ

1. ΠΕ08
2. ΠΕ14.04
3. ΠΕ18.02
4. ΠΕ18.12
5. ΠΕ18.17
6. ΠΕ18.30
7. ΠΕ18.35
8. ΠΕ18.36
9. ΠΕ18.38



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.