Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο 2015 από την ΕΣΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 24.12.2014

Αρ. Πρωτ.: 4933

Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Γραμματείας, όλων των φορέων - μελών της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του προσωπικού της, καθώς και σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος, σας ευχόμαστε χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα, με υγεία, δύναμη και αλληλεγγύη.

Μια χρονιά αγώνα, αγωνίας, προσπάθειας, διεκδικήσεων για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους ολοκληρώνεται και ξεκινά μια νέα χρονιά, και πάλι αγώνα, αγωνίας, προσπάθειας, διεκδικήσεων, αλληλεγγύης και αντοχής. Για την ελπίδα να διαφυλάξουμε τη συνοχή μας και να είναι το 2015 έτος προστασίας των δικαιωμάτων όλων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Δεν ξεχνάμε ότι το 2014 τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία βρέθηκαν υπό αίρεση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και το 2015 ξεκινά με άτομα με αναπηρία να ζουν σε ιδρύματα και σε κλουβιά. Απαιτείται άμεση δράση από τα κράτη και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Η ΕΣΑμεΑ και το EDF (European Disability Forum) θα συνεχίσουν να αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση και να καταγγέλλουν όλες αυτές τις δραματικές περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - μέχρις ότου αυτές εξαλειφθούν για πάντα.

Το 2015 αγωνιζόμαστε οργανωμένα, συνεχώς, με ομόνοια και ομοψυχία ώστε:

• Να επανέλθει το ΕΚΑΣ σε όλους τους συνταξιούχους με αναπηρία.
• Να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα ΚΕΠΑ, να αξιολογηθούν και να μετασχηματιστούν.
• Να μην κλείσει καμία δομή κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας.
• Να έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες με αναπηρία αξιοπρεπή εκπαίδευση και μόρφωση και όλα τα παιδιά να ξεκινούν τη σχολική τους χρονιά την ίδια ημέρα.
• Να προστατευθούν τα εισοδήματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από την οικονομική κρίση, τονίζοντας το πρόσθετο κόστος που επιφέρει η αναπηρία.
• Να έχουν ισότιμη πρόσβαση στις παροχές και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι με αναπηρία/ χρόνιες παθήσεις.
• Να αναμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την εργασία των ατόμων με αναπηρία/ χρόνιες παθήσεις.
• Να υλοποιηθεί η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και λειτουργήσει ως το πλαίσιο διαμόρφωσης δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία.
• Να γίνει το ΕΣΠΑ εργαλείο ανάπτυξης και προώθησης των θέσεων του αναπηρικού κινήματος για τις δημόσιες πολιτικές που μας αφορούν.
• Ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η κοινωνική, πολιτική και ιδιωτική ζωή να είναι προσβάσιμα ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, Ευτυχισμένο το νέο έτος 2015, με ευχές και αντοχές.

Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Χρήστος Νάστας, Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.27 KB).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.