Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Στο ν/σ του υπ. Υγείας «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας» ψηφίστηκε διάταξη για το ειδικό νοσήλιο των ΣΥΔ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 24.12.2014


Από την ανακοίνωση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ: Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ΕΣΑμεΑ, του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Κεγκέρογλου και της τ. Γ.Γ. Πρόνοιας, κας Μπέκου, πετύχαμε χθες, 22 /12/2014, την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων της πολυπόθητης διάταξης για την εφαρμογή του ειδικού νοσηλίου και συγκεκριμένα την ψήφιση ΣΝ με τίτλο «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας», στο άρθρο 50 του οποίου έχει ενσωματωθεί διάταξη σχετικά με το ειδικό νοσήλιο-τροφείο των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, ως εξής:

«Το ειδικό νοσήλιο -τροφείο για τα Άτομα με Αναπηρίες τα οποία διαβιούν σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες που θεσπίστηκε με το άρθρο 46 του ν. 3918/2011 (Α' 31), καταβάλλεται: α) από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για τους ασφαλισμένους Ασφαλιστικών Οργανισμών που έχουν ενταχθεί σ' αυτόν, β) από τους ίδιους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς αν αυτοί δεν έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ και γ) από την Πρόνοια όταν πρόκειται για ανασφάλιστους - απόρους, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ' αριθμ. Δ29α/Φ.ΘΕΣΜ./ΓΠ26275/1048/2014 (Β' 172) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα «Ορισμός ειδικού νοσηλίου – τροφείου για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες».
Αναμένουμε τη δημοσίευση του σε ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται έμπρακτα η αποτελεσματικότητα όταν δρούμε συντονισμένα και με αλληλεγγύη, πετυχαίνουμε τους στόχους μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.