Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Γυναίκες παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο επειδή οδηγούσαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε δικαστήριο που εξετάζει υποθέσεις "τρομοκρατίας" παραπέμφθηκαν δύο ακτιβίστριες που κρατούνται στη Σαουδική Αραβία επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν αυτοκίνητο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το δικαστήριο όπου προσήχθησαν σήμερα οι δύο γυναίκες, στην πόλη Αλ-Άχσα, διευκρίνισαν οι ακτιβιστές που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Η Λουτζάιν Χατλούλ συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου όταν επιχείρησε να μπει στη Σαουδική Αραβία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οδηγώντας το αυτοκίνητό της, κατά παράβαση της νομοθεσίας που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν. Η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που επιβάλλει μια τέτοια απαγόρευση.

Μια δημοσιογράφος από τη Σαουδική Αραβία που ζει στα ΗΑΕ, η Μαϊσά Αλαμουντί, που πήγε στα σύνορα για να στηρίξει τη συμπατριώτισσά της συνελήφθη επίσης.

Οι ακτιβιστές δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι δύο γυναίκες. Εξήγησαν όμως ότι η έρευνα σε βάρος τους φαίνεται ότι επικεντρώνεται κυρίως στη δραστηριότητα που είχαν αναπτύξει στο διαδίκτυο και όχι τόσο στον αγώνα τους για την κατάργηση της απαγόρευσης. Ένας ακτιβιστής που παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν τη Χατλούλ είπε ότι ο συνήγορός της σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Η Χατλούλ έχει 228.000 "ακόλουθους" στο Twitter ενώ τις αναρτήσεις της Αλαμουντί παρακολουθούν 131.000 άνθρωποι. Η δημοσιογράφος έχει αναρτήσει και βίντεο στο YouTube αναφορικά με τον νόμο που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν στη Σαουδική Αραβία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.