Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Οι δήμοι στο πλευρό των πολιτών τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Προγράμματα για απόρους και οικονομικά ασθενέστερους.

Σημαντικές πρωτοβουλίες έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα η Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, αλλά και να ενισχυθεί το αίσθημα των πολιτών για ένα οικοδομήσιμο και βιώσιμο μέλλον.

Νίκαια- Ρέντη: ανθρωπιστική βοήθεια από δήμο της Κύπρου, σε άπορες οικογένειες
Κάτοικοι του δήμου Κάτω Πολεμιδίων στην Κύπρο συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία έστειλαν στον δήμο Νίκαιας- Ρέντη, προκειμένου να ενισχυθούν οι άπορες οικογένειες.

Ομάδα από εθελοντές και υπαλλήλους του δήμου παρέλαβε τη βοήθεια χθες στο λιμάνι του Λαυρίου, την οποία διένειμε σήμερα σε περισσότερες από 300 οικογένειες της πόλης στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος».

«Η βοήθεια αυτή που μας έρχεται από την Κύπρο αποδεικνύει ότι όταν οι πόλεις είναι αλληλέγγυες, τότε οι αδελφοποιήσεις των πόλεων πραγματικά αξίζει να γίνονται», δήλωσε ο δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, και ευχαρίστησε θερμά το δήμο Πολεμιδίων, για την πρωτοβουλία που πήρε να δώσει ανάσα στις άπορες οικογένειες.

Δήμος Κορυδαλλού: συμμετοχή σε πρόγραμμα για ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων
O δήμος σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Έδρα»- Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων συμμετέχει στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άπορα άτομα ή οικογένειες με ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Το ανωτέρω εισόδημα προσαυξάνεται κατά 30% για τη σύζυγο και τα πρώτα δύο ανήλικα παιδιά ή προστατευόμενο παιδί, ενώ για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά προσαυξάνεται κατά 40%.

Επιπλέον, το εισόδημα των 12.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται μέχρι την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κορυδαλλού, Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα.

Κερατσίνι- Δραπετσώνα: πρωτοβουλία για άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες και εκδήλωση για μαθητές
Την επαναλειτουργία της «Λέσχης Φιλίας» ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες και ψυχική νόσο σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ανακοίνωσε ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Οι ομάδες των θεραπευτικών προγραμμάτων θα λειτουργούν κάθε Τετάρτη 10.00 - 13.00 στο χώρο της Πρόνοιας στην οδό Παπαφλέσσα και Κουντουριώτου.

Ο δήμος ανακοίνωσε επίσης ότι το Σάββατο 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης στην περιοχή Σελεπίτσαρι σχολικό πρωτάθλημα σκάκι, στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά δημοτικών σχολείων από όλη την Αττική.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εκδήλωση, καθώς το σκάκι είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που απαιτεί στρατηγική και συγκέντρωση.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί και η τελετή λήξης με τις απονομές των βραβείων θα γίνει στις 15:30.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.