Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αντιδρούν οι κρεοπώλεις στον «οβελία χωρίς μεσάζοντες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θέτουν ζήτημα δημόσιας υγείας.

Η πρόθεση κάποιων κτηνοτροφών να διαθέσουν... οβελία το φετινό Πάσχα μέσα από το κανάλι της άμεσης διανομής προκαλεί έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών του κλάδου που θέτουν θέμα δημόσιας υγείας. Με επιστολές τους προς τα αρμόδια υπουργεία αλλά και το ΣΔΟΕ εκπρόσωποι των κρεοπωλών αλλά και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών Αλεξανδρούπολης Ευστάθιος Ευσταθίου υποστήριξε πως μία τέτοια ενέργεια μπορεί να αποδειχτεί και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών καθώς το αρνί θεωρείται ευαίσθητο κρέας ως προς την συντήρησή του.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ενωσης Παραδοσιακών Κρεοπωλών Αθήνας και Αττικής Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, «δεν είμαστε αντίθετοι στο να πουλήσει ο έλληνας κτηνοτρόφος την παραγωγή του στην καλύτερη τιμή και συγχρόνως να αγοράσει σε καλή τιμή ο έλληνας καταναλωτής. Είμαστε αντίθετοι στη μη σωστή διακίνηση του κρέατος που γίνεται εις βάρος του έλληνα καταναλωτή και τη μη σωστή του ενημέρωση. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι, απέναντι στους παραγωγούς και τους καταναλωτές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.