Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Επιβλαβές το κρύο ντους μετά την άσκηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Επιβλαβές το κρύο ντους μετά την άσκηση 

Μπορεί να προκαλέσει σοκ στον οργανισμό.

Το κρύο μπάνιο μετά τη γυμναστική μπορεί να καταπραΰνει τους κουρασμένους μυς, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν είναι ασφαλές. Το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει σοκ στον οργανισμό και να αποβεί βλαβερό, όπως προειδοποιούν οι ερευνητές του βρετανικού Cochrane Centre.

Αφού μελέτησαν τα αποτελέσματα δεκαεπτά προηγούμενων ερευνών στις οποίες είχαν λάβει μέρος 366 εθελοντές, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν έχουν μεν επαρκή στοιχεία ώστε να δηλώσουν ότι είναι σφάλμα να κάνει κανείς κρύο ντους μετά την γυμναστική, σημειώνουν ωστόσο ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για να ανακουφιστούν οι μύες.

Η ιδέα του να κάνει κανείς κρύο ντους μετά τη γυμναστική βασίζεται στο γεγονός ότι το κρύο φαίνεται να μειώνει το οίδημα αλλά και την ακαμψία που εμφανίζουν οι μύες ύστερα από έντονη άσκηση.Στις έρευνες που επανεξέτασε η ομάδα του Cochrane Centre οι εθελοντές πέρασαν από πέντε έως είκοσι τέσσερα λεπτά σε νερό που είχε θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στο οποίο τους ζητήθηκε να μπουν και να βγουν πολλές φορές.

«Υπήρχαν κάποια στοιχεία ότι η βύθιση του σώματος σε κρύο νερό μετά την άσκηση μπορεί να ήταν πιο ωφέλιμη για το μυϊκό σύστημα μόνο σε σχέση με την ανάπαυση» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Κρις Μπλίκλεϊ «όχι όμως και συνολικά για την υγεία».


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.