Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αυτοκτόνησε συνταξιούχος-«μαϊμού» όταν τον κάλεσαν να δώσει εξηγήσεις!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Και οι κάμερες των τραπεζών στη μάχη του εντοπισμού των παρανομούντων.

Μία απίστευτη αποκάλυψη έκανε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, για τις συντάξεις-μαϊμού.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «όταν κλήθηκε κάποιος να λογοδοτήσει διότι εισέπραττε παρανόμως σύνταξη, αυτοκτόνησε επειδή ήταν επώνυμος στην περιοχή του».

Ο κ. Κουτρουμάνης αναφερόμενος στις 40.000 συντάξεις «μαϊμού» που διακόπτονται εξήγησε ότι οι ελεγκτικές αρχές συνεργάζονται με τράπεζες, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός από τις κάμερες των ATM όσων εισέπρατταν συντάξεις δικαιούχων που απεβίωσαν.

Όπως είπε, ήδη υπάρχουν υποθέσεις που διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα και αποκάλυψε, και παραπάνω, ένας παραβάτης «όταν κλήθηκε κάποιος να λογοδοτήσει διότι εισέπραττε παρανόμως σύνταξη, αυτοκτόνησε επειδή ήταν επώνυμος στην περιοχή του».

«Το έργο εντοπισμού των παρανομούντων είναι δυσχερέστατο, γι’ αυτό θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε ακόμη και σε ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία», είπε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Αναφερόμενος στο ύψος των εισφορών, ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι είναι υψηλές, σημείωσε ωστόσο ότι θα ήταν 30% χαμηλότερα αν όλοι τις κατέβαλαν όπως πρέπει. Επικαλέστηκε μάλιστα την περίπτωση του ΟΓΑ, που έχει 480 ευρώ εισφορές τον χρόνο.

Διαπιστώθηκε ότι το 40% των αγροτών δεν τις καταβάλει και είναι εντυπωσιακό ότι το φαινόμενο δεν εκδηλώνεται σε νομούς φτωχούς, αλλά σε νομούς με υψηλή παραγωγικότητα, όπως στην Κρήτη και τη Θεσσαλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.