Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στο απόσπασμα τα άτομα με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν χθες το πρωί στα γραφεία του υποκαταστήματος του ΙΚΑ της Ρόδου, τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με ειδική Αναπηρία, αντιδρώντας έτσι με τον τρόπο αυτό στις απαράδεκτες περικοπές, ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου παρουσία του προέδρου τους κ. Μανώλη Ζηδιανάκη, είχαν συνάντηση με την διευθύντρια του ΙΚΑ στη Ρόδο κ. Μαρία Καρτατζίδου, την οποία ενημέρωσαν για την εξοντωτική ταλαιπωρία που υφίσταται. Το πρόβλημα αφορά κυρίως τους παραπληγικούς, οι οποίοι πρέπει να περάσουν από… σαράντα κύματα μέχρι να μπορέσουν να τους εγκριθεί συγκεκριμένος ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, καλούνταν όλα τα άτομα με αναπηρία να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στο κτίριο του ΙΚΑ Ρόδου να διαμαρτυρηθούν για την άρνηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στην χορήγηση αναλώσιμων υλικών τα οποία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

«Είναι απάνθρωπο να μην αντιλαμβάνονται αυτοί που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς για την ίδια μας τη ζωή. Θα παλέψουμε για το δικαίωμα μας να ζούμε να αναπνέουμε» - κατέληξαν οι ίδιοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.