Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Κούρεμα» μισθών σε χιλιάδες εργαζόμενους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πάνω από 400.000 αμείβονται ήδη με τους νέους μισθούς πείνας.

Με τους μειωμένους μισθούς πείνας αμείβονται ήδη περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω στοιχεία αποκάλυψε ο υπουργός, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σημειώνοντας ότι ήδη πολλές επιχειρήσεις προχώρησαν στην εφαρμογή των νέων δραστικά μειωμένων μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις οι εργοδότες δεν πληρώνουν κανονικά τους εργαζόμενους, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του κ. Κουτρουμάνη οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κόβονται δραματικά. Πλέον οι εργοδότες μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να μειώσουν μόνοι τους τον μισθό χωρίς να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου και να προχωρήσουν σε ατομική σύμβαση. Ωστόσο σε πολλές επιχειρήσεις οι εργοδότες έχουν κάνει τις μειώσεις των μισθών και πλέον είναι νόμιμοι, αφού το υπουργείο Εργασίας έδωσε αναδρομικό χαρακτήρα στην εγκύκλιο για το μαχαίρι στις αμοιβές.

Η ερμηνευτική εγκύκλιος για τους νέους μειωμένους μισθούς κατά 22% στον ιδιωτικό τομέα, προβλέπει ότι ο κατώτατος μισθός για νεοεισερχόμενο στην αγορά εργασίας, άνω των 25 ετών, διαμορφώνεται σε 586,08 ευρώ μικτά. Στα 820 ευρώ το μήνα διαμορφώνονται οι αποδοχές για έγγαμο με εννέα χρόνια προϋπηρεσίας. Στα 761,9 ευρώ οι αποδοχές για άγαμους με εννέα χρόνια δουλειάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.