Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σωτήριος ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο αριθμός 112 λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. σε 24ωρη βάση.

Η τεχνολογία που διαθέτουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αποδεικνύεται σωτήρια για τη διάσωση ατόμων που είτε έχουν αποκλειστεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, είτε έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και έχουν χαθεί.
Κάτι τέτοιο συνέβη με τους σουηδούς σκιέρ που είχαν χαθεί το περασμένο Σάββατο στη θέση Βασιλίτσα Γρεβενών, και ενός έλληνα ορειβάτη στην Πάρνηθα.

Όλοι τους εντοπίστηκαν χάρη στις προσπάθειες τεχνικών εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και ειδικότερα της Cosmote, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Όπως έγινε γνωστό και στις δύο περιπτώσεις, οι ορειβάτες που βρίσκονταν σε κίνδυνο κάλεσαν τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης, 112, μέσω του δικτύου της Cosmote.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, ζήτησαν τη συνδρομή των τεχνικών της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι σε ελάχιστο χρόνο παρείχαν πληροφορίες για το γεωγραφικό πλάτος και μήκος, την ακτίνα κάλυψης του σταθμού βάσης από τον οποίο δρομολογήθηκε η κλήση και την εκτιμώμενη απόσταση του καλούντος από τον σταθμό.

Οι πληροφορίες αυτές βοήθησαν τις αρχές και τα σωστικά συνεργεία να οριοθετήσουν την περιοχή στην οποία εκτυλίχθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και εν συνεχεία να εντοπίσουν τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στο χιόνι.

Υπενθυμίζεται ότι το 112 εξυπηρετεί τους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε 24ωρη βάση.

Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας ανεξάρτητα εάν ο καλών έχει τοποθετήσει κάρτα sim στο κινητό του τηλέφωνο ή όχι.

Ακόμη κι αν το δίκτυο του καλούντος δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορεί να πραγματοποιηθεί κλήση στο 112 αρκεί να υπάρχει κάλυψη από άλλο δίκτυο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.