Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς χωρίς εξετάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσφέρεται από το Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μεταπτυχιακό με εισαγωγή χωρίς εξετάσεις, αλλά με μοριοδοτούμενα κριτήρια και συνέντευξη πραγματοποιεί το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών» (και το οποίο απονέμει: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών»

Η χρονική διάρκεια

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του ΜΔΕ είναι 3 εξάμηνα με το τελευταίο εξάμηνο να διατίθεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής ερευνητικής διατριβής (Thesis).

Τα δίδακτρα

Για την παρακολούθηση του ΠΜΣ προβλέπεται καταβολή διδάκτρων ύψους 2.500 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται σε 4 δόσεις ως εξής: 1η δόση ύψους 700 ευρώ εντός δύο εβδομάδων μετά την ανακοίνωση των εισακτέων, 2η δόση ύψους 600 ευρώ με το πέρας του α΄ εξαμήνου, 3η δόση ύψους 600 ευρώ με το πέρας του β΄ εξαμήνου και 4η δόση ύψους 600 ευρώ με το πέρας του γ΄ εξαμήνου.

Δίδεται η δυνατότητα σε υποψήφιο που έχει εισαχθεί στο ΠΜΣ και έχει προκαταβάλει την πρώτη δόση των διδάκτρων πριν την εγγραφή του, να αιτηθεί στη ΓΣΕΣ του τμήματος την επιστροφή του ποσού κατά το ήμισυ αν τελικά δεν επιθυμεί να εγγραφεί στο ΠΜΣ.

Υποτροφίες

Χορηγείται υποτροφία ύψους 1.000 και 1.500 ευρώ σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ως εξής: Η υποτροφία των 1.000 ευρώ απονέμεται στον ΜΦ με την καλύτερη επίδοση βάσει του γενικού βαθμού πτυχίου του ΜΔΕ του αντίστοιχου έτους φοίτησης, με την προϋπόθεση ότι αποφοίτησε στον προβλεπόμενο χρόνο, χωρίς να λάβει παράταση φοίτησης.

Η υποτροφία των 1.500 ευρώ απονέμεται σε ένα ΜΦ με ακαδημαϊκά κριτήρια, σύμφωνα με απόφαση της ΓΣΕ. μετά από εισήγηση της ΣΕ του ΠΜΣ. Σημείωση: Υπάρχει δυνατότητα δανεισμού φορητού υπολογιστή για όλο το χρονικό διάστημα των σπουδών σε ορισμένο αριθμό μεταπτυχιακών φοιτητών που το έχουν ανάγκη.

Η εισαγωγή

Δεν απαιτούνται εξετάσεις αλλά η εισαγωγή πραγματοποιείται με συνεκτίμηση μιας προσόντων με βαρύτητα 70% καθώς και με συνέντευξη με βαρύτητα 30%.

Οι αιτήσεις

Για να γίνει δεκτή η υποψηφιότητά των ενδιαφερομένων θα πρέπει αυτοί να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

1. Να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ συμπληρώνοντας όλα τα υποχρεωτικά πεδία

2. Να εκτυπώσουν και να υπογράψουν το απαντητικό e-mail που θα παραλάβουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα δηλώσουν κατά τη συμπλήρωση της (σημείωση: εάν δεν βρίσκετε το e-mail αυτό, πριν συμπληρώσετε εκ νέου τη φόρμα αίτησης, ελέγξτε για την παραλαβή του και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία-spam),

3. Να αποστείλουν με συστημένη επιστολή (ΕΛΤΑ ή άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών) φάκελο υποψηφιότητας που θα περιέχει την εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν τα προσόντα που δήλωσαν στην αίτησή τους από την από την 26η Μαρτίου μέχρι και την 24η Απριλίου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου)

Διαδικασία αξιολόγησης

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις:

Στην πρώτη φάση, οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με βάση τα στοιχεία της ηλεκτρονικής τους αίτησης και του φακέλου υποψηφιότητας που υπέβαλαν.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι που πληρούν τα προαπαιτούμενα τυπικά προσόντα θα κληθούν σε προφορικές συνεντεύξεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο 15-18 Μαΐου 2015 ή κάποιες επιπλέον ημέρες αν το επιβάλλει ο αριθμός των αιτήσεων.

Προσοχή: Οι υποψήφιοι θα κληθούν σε συνέντευξη μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος και όχι τηλεφωνικά. Όσοι από τους υποψήφιους δεν διαθέτουν πιστοποιητικό επάρκειας αγγλικής ή γερμανικής γλώσσας (επιπέδου τουλάχιστον Γ1), μπορούν να εξετασθούν γραπτώς στην κατανόηση και απόδοση επιστημονικού κειμένου από τη γνωστική περιοχή το ΠΜΣ στην αγγλική γλώσσα το χρονικό διάστημα που θα διεξαχθούν και οι συνεντεύξεις.

Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αξιολόγησης, το αναλυτικό πρόγραμμα των προφορικών συνεντεύξεων, οδηγίες, καθώς και ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων που θα εξετασθούν στην αγγλική γλώσσα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ έως την Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015.

Τα ονόματα των επιτυχόντων και επιλαχόντων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ τον Ιούλιο 2015, μετά από απόφαση της ΓΣΕΣ του Τμήματος.

Περισσότερες πληροφορίες

Η προκήρυξη

Η ιστοσελίδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.