Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τα νέα για την υπόθεση της πτώσης του Airbus A320

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Bild: Ο Lubitz είχε ρίξει εκατοντάδες φορές το αεροπλάνο στο μυαλό του


Σε μια προσπάθεια να ψυχολογήσουν και να σκιαγραφήσουν την προσωπικότητα του Andreas Lubitz, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση της πτήσης αυτοκτονίας, όπως και τα κίνητρα του πιλότου, έχουν επιδοθεί ψυχίατροι και ψυχοθεραπευτές.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός ψυχοθεραπευτής Κρίστιαν Λίντκε δήλωσε στην εφημερίδα «Bild» ότι το σενάριο της πτήσης αυτοκτονίας, ο Lubitz το είχε «παίξει» εκατοντάδες φορές στο μυαλό του. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «το να οδηγήσει κανείς στον θάνατο 149 ανθρώπους δεν είναι μια σκέψη αυθόρμητη, ή της στιγμής, αλλά ένα σχέδιο προμελετημένο και καλά οργανωμένο. Ο Λούμπιτς με τη φαντασία του, είχε ζήσει το ‘εργο’ του θανάτου πάνω από 100 φορές. Άτομα σαν και αυτόν έχουν μεγάλη επιθετικότητα. Πρόκειται για καταθλιπτικές προσωπικότητες. Λίγο πριν την αυτοκτονία, τα άτομα αυτά σταματούν συνήθως κάθε είδους κοινωνική ζωή, αποφεύγουν ακόμα και τους φίλους τους καθώς δεν εμπιστεύονται κανέναν και κλείνονται τελείως στον εαυτό τους. Διακατέχονται από απέραντο άγχος».

--------------------

Bild: Οι επιβάτες της Germanwings ούρλιαζαν τα τελευταία 5 λεπτά


Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την απομαγνητοφώνηση του μαύρου κουτιού του μοιραίου Airbus της Germanwings που στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους στις Γαλλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, οι επιβάτες ούρλιαζαν για περισσότερα από πέντε λεπτά πριν την πρόσκρουση, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία είχαν πλήρη εικόνα του τι συνέβαινε.

Τα ουρλιαχτά των επιβατών είναι «ο τελευταίος ήχος» που καταγράφηκε πριν την πρόσκρουση του αεροπλάνου στο έδαφος, αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild.

--------------------

Τι λέει στην Bild η πρώην σύντροφος του Andrea Lubitz


Σύμφωνα με την Bild, η σύντροφος του Αντρέα Λούμπιτζ, καθηγήτρια μαθηματικών στο Ντίσελντορφ, φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί στους μαθητές της, ότι θα γινόταν μητέρα.

Τα διεθνή μέσα αναφέρουν πως το όνομα της είναι Κάθριν Γκόλντμπαχ και πως τον άφησε εξαιτίας της συμπεριφοράς του.

Ήταν μαζί για 7 χρόνια και ήθελε αυτός να της λέει τι να φοράει και σε ποιον θα μιλάει, λένε οι φίλοι του Αντρέα Λούπιτζ. Λόγω της ανασφάλειάς του την είχε απατήσει με μια αεροσυνοδό συνέντευξη με την οποία δημοσίευσε η Bild.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



--------------------

Το συγκλονιστικό μήνυμα της συντρόφου του Lubitz - "Ο Αντρέας πλήρωσε για το όνειρό του"


Η καθηγήτρια Kathrin Goldbach που σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είχε σχέση τα τελευταία 7 χρόνια με τον Andrea Lubitz δημοσίευσε στη σελίδα της στο facebook ένα κείμενο για τα "όνειρα" του πιλότου.



Γράφει το κείμενο στη σελίδα της Golbach: "Ο Αντρέας πέθανε σαν πρώτος εν υπηρεσία αξιωματικός στη τραγική πτήση. Ως νέος λάτρευε τις πτήσεις και τα αεροπλάνα και γρήγορα έγινε μέλος στο σύλλογο LSC Westerwald, λέγοντας ότι κάποτε ήθελε να πραγματοποιήσει το όνειρό του να πετάξει. Ξεκίνησε ως μαθητευόμενος σε πτήσεις με εκπαιδευτικά μικρά αεροπλάνα και έφτασε να γίνει πιλότος σε Airbus 320. Μπόρεσε να πραγματοποιήσει το όνειρο που πλήρωσε τόσο ακριβά, με τη ζωή του. Τα μέλη του συλλόγου LSC Westerwald θρηνούν για τον Αντρέα και τα υπόλοιπα 149 θύματα της τραγωδίας".



--------------------

Ποιος ήταν ο πιλότος της μοιραίας πτήσης της Germanwings

Ο άνθρωπος που προσπάθησε απεγνωσμένα να αποτρέψει την τραγωδία.

Τα μέσα γράφουν συνεχώς και ακατάπαυστα για τον Andreas Lubitz, τον συγκυβερνήτη της Germanwings, που σκόπιμα έριξε το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις οδηγώντας στο θάνατο 149 ψυχές. Αλλά το όνομα που δεν έχει ακουστεί, είναι αυτό του πιλότου, του Patrick Sondheimer.

Ο άτυχος Sondenheimer, ήταν κυβερνήτης του μοιραίου Airbus και εκείνος που προσπάθησε απεγνωσμένα να αποτρέψει τον 28χρονο από τη φρικτή πράξη του, επιχειρώντας να σπάσει τη πόρτα του κόκπιτ από όπου ο Λούμπιτς τον κλείδωσε έξω.

Εκτός από τα ελάχιστα δημοσιεύματα για εκείνον, δεν υπάρχει και φωτογραφικό υλικό. Ο κυβερνήτης Patrick Sondheimer προσπάθησε να σώσει τους επιβάτες της πτήσης 9525 της Germanwings. Ήταν ήρωας, όπως γράφουν και τα διεθνή μέσα.

Ο 34χρονος πιλότος, ήταν παντρεμένος και είχε δυο παιδιά-μια κόρη 6 ετών και έναν γιο μόλις 3 ετών-, πετούσε πάνω από 10 χρόνια και είχε 6.000 ώρες στον αέρα. Φίλοι του αποκάλυψαν ότι μόλις πρόσφατα η εταιρεία του, η Lufthansa, έκανε δεκτό το αίτημά του να τον βάλει σε πτήσεις εντός της Ευρώπης, έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του.

Ήταν «εξωστρεφής, ενθουσιώδης, αλτρουιστής που ακτινοβολούσε ευτυχία», λένε φίλοι και γνωστοί του, σημειώνοντας ότι ο Sondenheimer ονειρευόταν από μικρό παιδί να γίνει πιλότος. Τα λόγια της γιαγιάς του, Marianne Sondenheimer, τα λένε όλα «Ο εγγονός μου είναι νεκρός και αυτό εξαιτίας ενός ηλίθιου που σκότωσε τόσους πολλούς ανθρώπους. Δεν μπορώ να καταλάβω. Πως μπόρεσε να το κάνει αυτό;».

--------------------

Θεραπεία για αυτοκτονικές τάσεις έκανε στο παρελθόν ο Λούμπιτς

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus.

Ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, ο οποίος πιστεύεται ότι έριξε το αεροπλάνο στις Άλπεις στη νοτιοανατολική Γαλλίας, είχε υποβληθεί σε θεραπεία στο παρελθόν για να αντιμετωπιστούν οι αυτοκτονικές του τάσεις, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική δικαιοσύνη.

«Αρκετά χρόνια πριν λάβει την άδεια πιλότου, ο συγκυβερνήτης υποβλήθηκε για μια μεγάλη περίοδο σε ψυχοθεραπευτική αγωγή για αυτοκτονικές τάσεις», ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα του Ντίσελντορφ, όπου ζούσε ο Αντρέας Λούπιτς και όπου κατευθυνόταν η πτήση από τη Βαρκελώνη.

Το γραφείο του εισαγγελέα, το οποίο επικαλέστηκε «σχετικά ιατρικά έγγραφα», πρόσθεσε ότι έκτοτε ο Λούμπιτς δεν έδειξε ενδείξεις αυτοκτονικής συμπεριφοράς ή επιθετικών τάσεων κατά τις επισκέψεις του στους γιατρούς.

Το Airbus συνετρίβη την προηγούμενη Τρίτη σε μια απομονωμένη περιοχή των γαλλικών Άλπεων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 150 επιβαίνοντες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο 27χρονος Λούμπιτς έκλεισε τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο και έριξε σκοπίμως το αεροπλάνο στο βουνό.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν βρήκαν καμία ένδειξη ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus είχε σχεδιάσει να ρίξει το αεροπλάνο, ούτε τα κίνητρα της πράξης του.

«Δεν έχουν εντοπιστεί ειδικές περιστάσεις, είτε στην προσωπική του ζωή είτε στην εργασία του, που να ρίχνουν φως στο πιθανό του κίνητρο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Μια εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής της Germanwings, δήλωσε ότι καθώς ισχύει το ιατρικό απόρρητο η εταιρεία δεν γνώριζε κάτι σχετικά με τη θεραπεία στην οποία είχε υποβληθεί ο Λούμπιτς.

Βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, οι εργοδότες δεν έχουν πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό των εργαζόμενων, ενώ στις αναρρωτικές άδειες δεν δίνονται πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.