Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ανασχεδιάζονται τα Επείγοντα στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ΕΚΑΒ μεταφέρεται μέσα στην πόλη.

Ολοκληρώνεται σήμερα η μεταφορά του ΕΚΑΒ από το γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας και ξεκινούν από εβδομάδα οι εργασίες, για τον ανασχεδιασμό της λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της νοσηλευτικής μονάδας.

Το ΕΚΑΒ μεταφέρεται μέσα στην πόλη της Καλαμάτας και σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο, με την μορφή χρησιδανείου, επιτυγχάνοντας έτσι, γρήγορη προσέγγιση στα συμβάντα και ταχύτερη μεταφορά των περιστατικών στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα θα διατηρηθεί σε μόνιμη και 24ωρη βάση ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο χώρο του νοσοκομείου, για την αντιμετώπιση άμεσης διακομιδής περιστατικών.

Άμεσα ξεκινούν όλες εκείνες οι τεχνικές παρεμβάσεις ανασχεδιασμού, ώστε να μεταφερθεί ο χώρος υποδοχής των ασθενών - συνοδών, πλησίον της εξόδου και να αποφευχθεί οριστικά το φαινόμενο του συνωστισμού έξω ακριβώς από την πόρτα των ιατρείων, γεγονός που έκανε δύσκολο το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ουσιαστικά πρόκειται για την επίλυση ενός χρόνιου και σημαντικού προβλήματος, μιας και η στέγαση του ΕΚΑΒ σε χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, αλλοίωνε λειτουργικό σχεδιασμό του εν λόγω τμήματος. Τέλος, με την ολοκλήρωση των εργασιών ανασχεδιασμού, θα τεθεί για πρώτη φορά σε εφαρμογή η διαδικασία της διαλογής και εκτίμησης των περιστατικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.