Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Η Google άλλαξε τον χάρτη της λόγω… πτώματος!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απροσεξία που έφερε αναστάτωση.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε σχετικά με το συμβάν: «Το Street View χρησιμοποιεί εικόνες που λαμβάνονται μόνο σε δημόσιους δρόμους - εικόνες που δεν είναι διαφορετικές από αυτές που θα έβλεπαν τα παιδιά σε ένα δρόμο. Μερικές φορές έχουμε καταγράψει εικόνες που είναι ευαίσθητου περιεχομένου ή ακατάλληλες, κι έτσι έχουμε τα εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να τις αφαιρέσουμε».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έκανε έρευνα και δεν υπάρχει καμία αναφορά για εγκληματικές δραστηριότητες ή κάποιον ύποπτο θάνατο στη συγκεκριμένη διεύθυνση, γεγονός που υποδηλώνει ότι το άτομο που εντόπισε το αυτοκίνητο της Google Street View είχε πεθάνει από φυσικά αίτια.

Μόλις η φωτογραφία αναφέρθηκε στη Google αμέσως τη θόλωσε μην μπορώντας πια κανείς να την δει.

 


Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό, καθώς πολλές φορές η Google δεν έχει καλύψει πρόσωπα ανθρώπων που έχει συλλάβει η κάμερα του αυτοκινήτου της Google σε πολύ προσωπικές στιγμές. Έτσι έχουν γίνει αργότερα πολλές αναφορές και έχει αναγκαστεί να καλύψει τα πρόσωπα εκδίδοντας μια απολογητική ανακοίνωση.

Αυτό που λένε οι χρήστες του διαδικτύου είναι ότι θα πρέπει η μεγάλη εταιρεία να κάνει έναν πιο σοβαρό έλεγχο πριν δημοσιεύσει τις εικόνες στους χάρτες της, καθώς μπορεί να εκθέσει ανεπανόρθωτα πρόσωπα, ιδιαίτερα όταν εκείνα βρίσκονται σε προσωπικές τους στιγμές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.