Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

SOS από το αεροδρόμιο της Μαγιόρκας για "ύποπτο" επιβάτη που αναχώρησε από το "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκας προσγειώθηκε νωρίς το μεσημέρι αεροπλάνο από την Αθήνα, μετά από την ειδοποίηση των ελληνικών αρχών για επιβάτη που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο που ,μεταξύ άλλων, ανιχνεύει ίχνη που αφήνουν εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στην πρωινή πτήση από Αθήνα για Μαδρίτη, οι εργαζόμενοι εταιρείας ασφάλειας στο "Ελ. Βενιζέλος" πραγματοποίησαν, στις 9:15 δειγματοληπτικό έλεγχο "σνίφερ" σε τρεις επιβάτες. Ο συγκεκριμένος έλεγχος γίνεται με ένα πανί και δείχνει μεταξύ άλλων εάν ο επιβάτης έχει έρθει σε επαφή με εκρηκτικά.

Ωστόσο και οι τρεις επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο πριν βγουν τα αποτέλεσμα του ελέγχου καθώς η πτήση έπρεπε να γίνει στην καθορισμένη ώρα. Στις 10:20 όμως η αστυνομία του αεροδρόμιου ενημερώθηκε πως ένα από τα τεστ, βγήκε θετικό και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρόμιου ήρθαν σε επικοινωνία με τον πιλότο που προσγειώθηκε στη Μαγιόρκα στις 12:15 το μεσημέρι, για να ακολουθήσει νέος έλεγχος του επιβάτη, αυτή τη φορά από τις ισπανικές αρχές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο enikos.gr, πως ο έλεγχος στις αποσκευές των επιβατών δεν έδειξε κάτι ύποπτο ωστόσο μετά το θετικό δείγμα είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει λεπτομερής έρευνα.

----------------

Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι στον έλεγχο του Ελ.Βενιζέλος για την "ύποπτη" που ταξίδευε στη Μαδρίτη


Σε δύο συλλήψεις υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας προχώρησε η αστυνομία στον διεθνή αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος, μετά το φιάσκο του ελέγχου μίας γυναίκας που επέβαινε στην πτήση για Μαδρίτη.

Όλο το παρασκήνιο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στις 8:45 η Ισπανίδα επιβάτης πέρασε από την πύλη ακτινών x-ray χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητος και δεύτερος έλεγχος.

Η εργαζομένη της εταιρείας ζήτησε από την επιβάτιδα να την ακολουθήσει και πραγματοποίησε τον έλεγχο με τη μέθοδο «σνίφερ», που μεταξύ άλλων ανιχνεύει ίχνη εκρηκτικών, όμως η Ισπανίδα αποχώρησε από το σημείο πριν βγει το αποτέλεσμα.

Όταν η εργαζομένη της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης διαπίστωσε πως το δείγμα ήταν θετικό είδε πως η επιβάτης είχε «εξαφανιστεί». Τότε προσπάθησε να την εντοπίσει χωρίς να ενημερώσει την αστυνομία του αεροδρόμιου.

Μια ώρα μετά από άκαρπες αναζητήσεις ενημερώθηκε η αστυνομία που έλεγξε τις κάμερες και είδε πως η συγκεκριμένη αλλοδαπή είχε περάσει την πύλη Β5 και είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μαδρίτη, που εκείνη την ώρα βρισκόταν πάνω από τη Ρώμη.

Η προσγείωση στη Μαγιόρκα

Αμέσως ενημερώθηκε ο πιλότος που προσγείωσε το αεροπλάνο στη Μαγιόρκα για επιπλέον έλεγχο από τις ισπανικές αρχές. Ειδικά σκυλιά και αστυνομικοί ερεύνησαν επιβάτες και επισκευές χωρίς να βρεθεί κάτι και έτσι στις 15:05 απογειώθηκαν για Μαδρίτη.

Οι συλλήψεις

Από την αστυνομία συνελήφθησαν η εργαζομένη και η υπεύθυνος της ιδιωτικής εταιρείας και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παρακώληση συγκοινωνιών και για διατάραξη ασφάλειας πτήσεων.

Η αργοπορία ενημέρωσης από την εργαζομένη είχε να σαν αποτέλεσμα περίπου 10 πτήσεις να καθυστερήσουν την απογείωση τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.