Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Νεκροί σε γιγαντιαία πυρκαγιά στην Αυστραλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι φλόγες μετέτρεψαν σε στάχτη τουλάχιστον 710.000 τετραγωνικά μέτρα.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότερες από 100 κατοικίες καταστράφηκαν από μια γιγαντιαίων διαστάσεων δασική πυρκαγιά που μαίνεται στο δυτικό τμήμα της Αυστραλίας και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν.

Οι φλόγες μετέτρεψαν σε στάχτη τουλάχιστον 710.000 τετραγωνικά μέτρα στην Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας. Από τις αρχές του καλοκαιριού στην Αυστραλία, 8 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε πυρκαγιές που ξέσπασαν.

Οι σοροί δύο ανθρώπων εντοπίστηκαν στο Γιάρλουπ, μια μικρή κοινότητα περίπου 500 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση 110 χιλιομέτρων νότια του Περθ. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 73 και 77 ετών, που αγνοούνταν, γνωστοποίησε η αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πρόκειται απλά για μια νέα καταστροφική ημέρα» δήλωσε η Τάνια Τζάκσον, πρόεδρος της τοπικής αρχής, στο τηλεοπτικό δίκτυο Australian Broadcasting Corporation.

«Κάθε ημέρα που περνά, τα νέα χειροτερεύουν. Πρόκειται για μία καταστροφή» τόνισε η ίδια.

Αυτή η πυρκαγιά, την οποία προκάλεσε μια αστραπή, μαίνεται εδώ και 5 ημέρες. Έχει καταστρέψει 143 κτίρια, μεταξύ αυτών 128 κατοικίες στο Γιάρλουπ, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία Πυρκαγιών και Διάσωσης (DFES).

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε μια περίμετρο περίπου 225 χιλιομέτρων. Οι 250 πυροσβέστες που συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης δεν έχουν μπορέσει προς τον παρόν να την θέσουν υπό έλεγχο, ελπίζουν ωστόσο ότι σήμερα θα καταφέρουν να κερδίσουν έδαφος χάρη στην πτώση του υδράργυρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.