Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Μέτρα για τον περιορισμό των αιωρούμενων σωματιδίων στον δήμο Φλώρινας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα ισχύουν έως την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
Σειρά μέτρων για τον περιορισμό των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) στον δήμο Φλώρινας-μετά και τις μετρήσεις που δείχνουν ότι είναι εκτός των επιτρεπόμενων ορίων- ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από σήμερα έως και την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, οπότε και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση−δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.

Αλλά και για τον γενικό πληθυσμό προτείνεται η αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμός της παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Συνιστάται η διακοπή χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας, με εξαίρεση την περίπτωση που είναι ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης και η χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης.

Σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης υπάρχει σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC, για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας,

Απαγορεύεται η λειτουργία αποτεφρωτικών κλιβάνων και οποιαδήποτε καύση σε ανοικτούς χώρους.

Τέλος, συνιστάται η εφαρμογή κανόνων οικολογικής οδήγησης και συμπεριφοράς (όπως: οδήγηση με χαμηλότερη ταχύτητα, μείωση των συνεχόμενων εναλλαγών γκαζιού – φρένου, αλλαγή στο σωστό χρόνο των ταχυτήτων κ.α.).

Σημειώνεται ότι βάσει της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος, για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η παροχή ρεύματος θα είναι δωρεάν για τις διπλάσιες μέρες από την ισχύ των έκτακτων μέτρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.