Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

«Σούπερ μάρκετ» χωρίς μεσάζοντες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας καταναλωτικός συνεταιρισμός ο οποίος θα λειτουργεί στην Ξάνθη και θα προσφέρει βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης σε συμφέρουσες τιμές τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους ίδιους τους παραγωγούς βρίσκεται σε σκαριά, και ήδη έχει ξεκινήσει τα πρώτα, δειλά, δειλά, αλλά σταθερά του βήματα.

Τα μέλη που μέχρι στιγμής απαρτίζουν τον Κοινωνικό Συνεταιρισμός Ξάνθης, περίπου 50 στον αριθμό, απευθύνουν πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις τους και να στηρίξουν το εγχείρημα.

Ο Συνεταιρισμός θα διέπεται από τις αρχές του συνεργατισμού και της αλληλεγγύης στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας ενώ όπως επισημαίνουν τα έως τώρα μέλη στην πρόσκλησή τους «δεν θα είναι κρατικός, ούτε ιδιωτικός, θα είναι δικός μας».

Βάσει του καταστατικού του Συνεταιρισμού το πλεόνασμα, δηλαδή τα κέρδη, θα γυρίζουν στα μέλη αλλά και την τοπική κοινωνία, καθώς τα χρήματα θα μένουν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής τα πρώτα μέλη, μεταξύ των οποίων τοπικοί παραγωγοί αλλά και επαγγελματίες της περιοχής, έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από συναντήσεις με θέμα συζήτησης τον τρόπο λειτουργίας της προσπάθειας τους, ενώ η επόμενη επαφή έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη στις 7.00 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Ορφέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com αναζητείται ο χώρος στον οποίο θα στεγάζεται ο Καταναλωτικός Συνεταιρισμός, αλλά και η ονομασία αυτού, ενώ θα λειτουργεί σαν ένα «σούπερ μάρκετ», με τρόφιμα, χαρτικά και άλλα αντίστοιχα είδη τα οποία θα διατίθενται από τους παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς να παρεμβάλλουν μεσάζοντες.

Τα ίδια τα μέλη του Συνεταιρισμού θα είναι αυτά που θα ελέγχουν και την ποιότητα των προϊόντων που θα μπαίνουν τελικά στο ράφι του «σούπερ μάρκετ». Σε πρώτη φάση σχηματοποιείται η μορφή λειτουργίας του Συνεταιρισμού, και το προσεχές διάστημα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.