Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τι ανησυχεί περισσότερο τους καπνιστές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε απρόσμενο εύρημα κατέληξε έρευνα.

Παρά τις προειδοποιήσεις στα πακέτα των τσιγάρων ότι «το κάπνισμα μπορεί να σκοτώσει» η υγεία δεν αποτελεί το κύριο μέλημα των καπνιστών.

Τι είναι αυτό που τους απασχολεί; Η εμφάνιση! Η κατάσταση του δέρματός τους και οι κιτρινίλες στα νύχια τους είναι πολύ πιο σημαντικές για τους καπνιστές σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους.

Σε σχετική έρευνα σε 1.500 πρώην καπνιστές, καθώς και σε καπνιστές σχετικά με τις ανησυχίες για την υγεία τους οι περισσότεροι ανησυχούσαν κυρίως για την επίδραση του τσιγάρου στην εμφάνισή τους, παρά για το γεγονός ότι η συνήθειά τους μπορούσε να τους προκαλέσει καρκίνο ή καρδιαγγειακά. Για την ακρίβεια μέσα στις δέκα συχνότερες ανησυχίες τους δεν ανήκαν καν οι προβληματισμοί για την κατάσταση της υγείας τους.

Στην έρευνα οι πρώην καπνιστές, καθώς και εκείνοι που το σκοπεύουν να το κόψουν απάντησαν ότι το έκαναν υποκινούμενοι από ανησυχίες για την εμφάνισή τους. Κατά μέσο όρο οι καπνιστές άρχισαν να βλέπουν τα σημάδια της κακής τους συνήθειας στην εμφάνισή τους στην ηλικία των 32 ετών.

Η μεγαλύτερή τους ανησυχία ήταν τα κιτρινισμένα δόντια, ακολουθούμενη από τη δυσάρεστη αναπνοή, τη γενικότερη μυρωδιά «τσιγαρίλας» που ανέδιδαν, τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και τα κιτρινισμένα νύχια. Επιπρόσθετα, οι καπνιστές ανησυχούσαν για την απώλεια δοντιών, τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη, την κακή ποιότητα του δέρματος και την ωχρότητά του.

Ο ένας στους τρεις είχε δεχθεί άμεση προσβολή από κάποιον τρίτο για την εμφάνισή του εξαιτίας του τσιγάρου. Επίσης, οι τέσσερις στους δέκα αφιέρωναν περισσότερο χρόνο στη φροντίδα της εμφάνισής τους προκειμένου να εξισορροπήσουν τη δράση του τσιγάρου.

Συνολικά τα ¾ των καπνιστών δήλωσαν ότι η συνήθειά τους τους είχε βλάψει την εμφάνιση και ότι αυτό τους απασχολούσε πολύ περισσότερο από την υγεία τους.

Η έρευνα διεξήχθη από εταιρία πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.