Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Οι χώρες του... άγχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες καταλαμβάνουν τις πρώτες και τις τελευταίες θέσεις και που βρίσκεται η Ελλάδα.
Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις στις οποίες οι ειδικοί κάνουν λόγο για δημιουργικό άγχος, υποστηρίζοντας πως μας χαρίζει την απαραίτητη ώθηση για να αντεπεξέλθουμε ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις της καθημερινότητας. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων όμως το άγχος αποδεικνύεται πως μας μετατρέπει σε δυσλειτουργικούς επιφορτίζοντας αρνητικά την υγεία μας, την ψυχολογική μας διάθεση, την εμφάνισή μας, τις διατροφικές μας συνήθειες και πολλά άλλα.

Παρόλο που το ιδιαιτέρως αγχωμένο πρόγραμμα θεωρείται «προνόμιο» των δυτικών κοινωνιών , η πραγματικότητα διαφέρει αφού όπως αποδεικνύεται σε κάθε μήκος και πλάτος του κόσμου πολίτες, αγχωμένοι, παλεύουν να το καταπολεμήσουν.

Με αυτό υπόψη και με κριτήρια όπως το προσδόκιμο ζωής, η εισοδηματική ανισότητα, η ανεργία, η διαφθορά, η ατμοσφαιρική μόλυνση και τα ποσοστά δολοφονιών, το Bloomberg μέτρησε τα επίπεδα του στρες σε 75 χώρες, για να ανακαλύψει ποιοι κάτοικοι κυριεύονται από αυτό περισσότερο.

Τη θλιβερή πρωτιά παίρνει η Νιγηρία, με γενικό σκορ 70,1, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Νότια Αφρική με 70 και το Ελ Σαλβαδόρ με 57,6. Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα τη δεκάδα συμπληρώνουν κυρίως χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας ενώ η μόνη χώρα της Ευρώπης που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα είναι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

Στον αντίποδα βρίσκονται οι πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης με την Νορβηγία να αποδεικνύεται η λιγότερο αγχωμένη χώρα, με γενικό σκορ μόλις 5,4. Κατά πόδας ακολουθεί το Λουξεμβούργο με 7,1 και τη χρυσή τριάδα συμπληρώνει η Ελβετία με 9,2.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η θέση της βρίσκεται στα μισά της λίστας, με σκορ 41,8. Προηγείται κατά μια θέση η Κίνα ενώ έπεται η Αργεντινή.

Σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg oι 10 πιο αγχωμένες χώρες είναι:

1. Νιγηρία
2. Νότια Αφρική
3. Ελ Σαλβαδόρ
4. Μογγολία
5. Γουατεμάλα
6. Κολομβία
7. Πακιστάν
8. Τζαμάικα
9. Βολιβία
10. ΠΓΔΜ

Οι 10 λιγότερο αγχωμένες χώρες είναι:

1. Νορβηγία
2. Λουξεμβούργο
3. Ελβετία
4. Σουηδία
5. Αυστραλία
6. Δανία
7. Φινλανδία
8. Ισλανδία
9. Γερμανία
10. Καναδάς


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.