Σάββατο 16 Μαΐου 2015

«Η Βουλή παραδέχεται πως η απόφαση για τις μετεγγραφές δεν είναι εφαρμόσιμη»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.

Με ανακοίνωση της, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων χαιρετίζει την ομόφωνη παραδοχή από τη Βουλή των Ελλήνων ότι η υπ’ αριθμ 1251/2015 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των μετεγγραφών δεν είναι εφαρμόσιμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της συνομοσπονδίας...

«Την Τρίτη, 12 Μαΐου, η Βουλή ομοφώνως υπερψήφισε το άρθρο 29 του ν.4327/2015 (Ελεύθερες μετεγγραφές φοιτητών για αυτούς που υπηρετούν μόνιμα στο στρατό και στα σώματα ασφαλείας).

Η ελληνική Βουλή με προεξάρχουσα την ελληνική κυβέρνηση και πρωτοστάτη το υπουργείο Παιδείας διεμήνυσε urbi et orbi ότι κάθε εξουσία πηγάζει από το λαό, υπάρχει υπέρ αυτού και τους έθνους και ασκείται όπως ορίζει το σύνταγμα.

Θυμίζουμε ότι η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων έχει γνωστοποιήσει ότι εντός των προσεχών ημερών θα καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου ζητώντας την ακύρωση της αποφάσεως του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές μεταξύ των άλλων και τις μετεγγραφές της κατηγορίας των πολυτέκνων αν και ο αριθμός τους, όπως αναφέρει η ΑΣΠΕ για τις δυο Αρχιτεκτονικές ήταν ελάχιστος.

Στο τότε κείμενό της η ΑΣΠΕ εξέφραζε τα ακόλουθα ερωτήματα:

"Πώς λοιπόν, το 2014, δηλαδή μόλις προ έτους η ολομέλεια του ΣτΕ θεωρούσε το καθεστώς των μετεγγραφών νόμιμο; Τί άλλαξε μέσα σ΄ αυτό το χρόνο; Και για ποιο λόγο το υπουργείο Παιδείας πρέπει να δεχθεί την απόφαση του 2015 και όχι του 2014, η οποία ελήφθη υπό 25μελή σύνθεση και όχι από 19μελή, όπως του 2015;"

Η ανακοίνωσή της έκλεινε με τη διαπίστωσή της ότι η απόφαση ακολούθησε πιστά και συνταυτίσθηκε με την αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική της κυβέρνησης που απήλθε!»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.