Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ο ελληνικός βυθός με μια ανάσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις μοναδικές ομορφιές της υποθαλάσσιας Ελλάδας αναδεικνύει μέσα από τη φωτογραφική του συλλογή "Greece underwater – on a single breath" (Ο ελληνικός βυθός με μια ανάσα) ο ελεύθερος δύτης και φωτογράφος, Στέφανος Κόντος. Ήδη οι υποβρύχιες φωτογραφίες του που αναδεικνύουν την άγνωστη φυσική ομορφιά της χώρας μας παρουσιάζονται σε έκθεση στο Βερολίνο ενώ αργότερα θα ταξιδέψουν σε διάφορες γκαλερί του εξωτερικού.





"Το φυσικό τοπίο των Κυκλάδων και το αρχιπέλαγος του Αιγαίου είναι παραδείγματα φυσικού μινιμαλισμού και απλότητας που προβάλλουν ταυτόχρονα δυναμικές γραμμές και συναισθήματα. Το γνωστό σε όλους κυκλαδίτικο σκηνικό, με χαρακτηριστικούς ορισμούς μεταξύ θάλασσας, ουρανού και γης συνεχίζεται με μοναδικό τρόπο και υποβρυχίως" αναφέρει ο Στέφανος Κόντος. Όλες οι φωτογραφίες του είναι τραβηγμένες στο Αιγαίο, με μια και μόνο ανάσα, σε βάθη που κυμαίνονται από τρία έως 31 μέτρα και χωρίζονται σε τρεις συλλογές, Ύφαλος – Βυθός – Μύθος.



Για τον Στέφανο Κόντο η υποβρύχια φωτογραφία με άπνοια αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση. Είναι, όπως λέει, "η απόλυτη έκφραση της φωτογραφίας δράσης και άγριας ζωής". Επιπλέον, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και προετοιμασία από τον φωτογράφο και την ομάδα-υποστήριξης του. Χρειάζεται καλή τεχνική, και σωματικές ικανότητες, καθώς και βαθιά κατανόηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των κατοίκων του.



Παράλληλα, "όταν μπαίνουμε μέσα στο υποβρύχιο στοιχείο χωρίς τεχνητά μέσα και βοήθεια, αλλά με το σώμα μας και τις φυσικές μας δυνατότητες -ελεύθερη κατάδυση- βρισκόμαστε βυθισμένοι σε μια υγρή ουσία, με μεταβλητή βαρύτητα (αρνητική ή θετική) και την ικανότητα να κινούμαστε 360 μοίρες, προς κάθε κατεύθυνση. Είναι μια εμπειρία που κάθε επαγγελματίας φωτογράφος θα αγαπήσει".



Ο Στέφανος Κοντός γεννήθηκε το 1972 στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας, ανέπτυξε μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα και τον υποβρύχιο κόσμο. Σήμερα είναι υποβρύχιος φωτογράφος/κινηματογραφιστής και δουλεύει χωρίς τη χρήση συσκευών κατάδυσης. Μοναχά με μια ανάσα. Είναι επίσης εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης και συνιδρυτής της Freedivegreece (www.freedivegreece.com). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ του πανεπιστημίου UNLV Καλιφόρνιας και έχει φοιτήσει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.



Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες του στο www.singlebreathphoto.com










Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.