Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Μια κοινότητα για φίλους που έγιναν και γείτονες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Πράσινη» και με περιβαλλοντική συνείδηση - Δείτε τις φωτογραφίες.

Τέσσερα ζευγάρια, οκτώ άνθρωποι που είναι φίλοι εδώ και είκοσι χρόνια αποφάσισαν να φτιάξουν μια δική τους κοινότητα με μικρά σπίτια ούτως ώστε εκτός από φίλοι να γίνουν και γείτονες.

Τα… «φιλαράκια» αγόρασαν γη κοντά στον ποταμό Llano, έξω από το Ώστιν στις ΗΠΑ, προσέλαβαν αρχιτέκτονα και κατασκεύασαν τέσσερα εξοχικά σπίτια και έναν κοινόχρηστο χώρο και ονόμασαν την κοινότητά τους «Llano Exit Strategy» και «Bestie Row».

Στην κοινότητά αυτή οι φίλοι μπορούν να μοιραστούν το χρόνο τους, να βρεθούν κοντά στη φύση και να κάνουν ένα διάλειμμα από την πολυάσχολη ζωή τους στο Ώστιν. Πρόκειται για μια κατασκευή φιλική προς το περιβάλλον όπου όλοι μπορούν να συμπεριφέρονται με τρόπο που ελαχιστοποιεί το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

«Όταν πρωτοείδαμε την περιοχή δεν ήταν και πολύ φιλόξενη», λέει ο Fred Zipp που με τη γυναίκα του είναι ένα από τα τέσσερα ζευγάρια που ζουν στην κοινότητα.

Όταν όμως είδαν τα σχέδια που τους παρουσίασε ο αρχιτέκτονας Matt Garcia, όλα έδειξαν αλλιώς.

Το κάθε σπίτι διαθέτει διπλό κρεβάτι, μικρή κουζίνα και μπάνιο ενώ οι οροφές των σπιτιών διαθέτουν συλλέκτες για νερό της βροχής.

Ο Garcia έφτιαξε κι έναν κοινόχρηστο χώρο με μεγάλη κουζίνα, ψυγείο, τραπεζαρία, σαλόνι και ξενώνα φιλοξενίας, όπου μπορούν να περνούν χρόνο όλοι μαζί.

Δείτε τις φωτογραφίες
Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.