Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Καταφύγιο στα ΙΕΚ βρίσκουν οι απόφοιτοι ΑΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ανεργία τους οδηγεί στην αναζήτηση εξειδικευμένων γνώσεων.

Στην αναζήτηση εξειδικευμένων γνώσεων, με στόχο να βρουν δουλειά, στρέφονται οι νέοι πτυχιούχοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ εξαιτίας της ανεργίας.

Χιλιάδες πτυχιούχοι των ΑΕΙ ξανακάθονται στα θρανία, αλλά αυτή τη φορά στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, προκειμένου να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις σε ειδικότητες που πιστεύουν ότι θα τους προσφέρουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Η αύξηση στη ζήτηση είναι εκρηκτική και έτσι φέτος οδήγησε στη δημιουργία 84 νέων τμημάτων στις 13 περιφέρειες της χώρας, που θα λειτουργήσουν το εαρινό εξάμηνο και οι οποίες οργανώθηκαν με γνώμονα τις ανάγκες οι οποίες υπάρχουν στην αγορά για εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα ποσοστό κοντά στο 20% των υποψηφίων για κατάρτιση στα δημόσια ΙΕΚ είναι φοιτητές ή απόφοιτοι ΑΕΙ, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν θεαματική στροφή στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, προκειμένου να καταφέρουν να κατακτήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας σε ειδικότητες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχικές σπουδές τους στα πανεπιστήμια και τα ΑΕΙ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους».

Μαζί με αυτούς υπάρχουν χιλιάδες ακόμη παιδιά που βλέπουν ότι οι σπουδές στα ΑΕΙ δεν αποτελούν πλέον μονόδρομο και ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ανεργίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.