Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 16χρονη είχε χάσει τη ζωή της από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών στον κάθε ένα, με την απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και να είναι εφέσιμη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε 2 ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου που κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως της16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, η οποία τον Απρίλιο του 2011 είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης με οξεία μέθη.

Το δικαστήριο ύστερα από μία μακρά διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 1:30 μετά τα μεσάνυκτα χθες Τρίτη έκρινε ενόχους τους δύο γιατρούς σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Εκτός από τις ποινές που επέβαλε, το δικαστήριο στους δυο γιατρούς , έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που υποστήριξε ότι τα αδικήματα που οδήγησαν στο εδώλιο του δυο καταδικασθέντες έχουν τελέσει δυο ακόμα ειδικευόμενοι συνάδελφοι τους που την ημέρα του συμβάντος είχαν εφημερία στο ίδιο νοσοκομείο, ζητώντας ο φάκελος της υπόθεσης να διαβιβαστεί στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Μαζί με τους δυο γιατρούς στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και ένας 27 χρόνος που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών με την ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της σε δεύτερο βαθμό.

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα του βιασμού κατά συναυτουργία σε βάρος της 16χρόνης, πράξη για την οποία κατηγορείται και ένας 20 χρόνος σήμερα , που θα δικαστεί στις 24 Μαρτίου στο δικαστήριο ανηλίκων καθώς όταν τέλεσε την πράξη ήταν 17 ετών.

Η 16χρονη που έχασε την ζωή της, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 2011,διασκέδαζε σε μπαρ του Ρεθύμνου παρέα με τους δύο νεαρούς καταναλώνοντας ποσότητα αλκοόλ. Στη συνέχεια η παρέα επιβιβάστηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο μέσα στο οποίο σε ερημικό σημείο κάτω από το φρούριο Φορτέτζα κατανάλωσε από κοινού μισό μπουκάλι ουίσκι.

Κατά τον χρόνο αυτό οι νεαροί προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της που χαρακτηρίστηκαν βιασμός.

Κατά την διάρκεια της πράξης αυτής και εξ αιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ η άτυχη κοπέλα άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και η παρέα της την μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως οξεία μέθη όμως λίγες ώρες μετά την μεταφορά της στο νοσοκομείο η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση.

Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και κατέληξε ανήμερα του Πάσχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.