Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Ομάδα εργασίας για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πόρισμα θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Ομάδα Εργασίας για τη μελέτη της υφιστάμενης νομοθεσίας και τον εντοπισμό των προβλημάτων αναφορικά με την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας, συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των πολιτών σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθετική παρέμβαση, το υπουργείο Υγείας καλεί τις νέες διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων της χώρας να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να άρουν τους θεσμικούς και υλικούς αποκλεισμούς των πολιτών από το αυτονόητο αγαθό της υγειονομικής περίθαλψης.

Την Ομάδα Εργασίας απαρτίζουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπουργείων, Εργασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, και στελέχη της ΗΔΙΚΑ. Επίσης, θα συμμετέχουν στις εργασίες της Ομάδας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος και ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κοινωνικών Ιατρείων Αττικής Γεώργιος Βήχας.

Το πόρισμα της Ομάδας θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου, προκειμένου «να αποτελέσει τη βάση για τις απαιτούμενες νομοθετικές και πολιτικές παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η άρση των αποκλεισμών από την υγειονομική περίθαλψη», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.