Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ανασφάλιστο ένα στα τέσσερα οχήματα στην Πάτρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνολικά σε όλη την χώρα κυκλοφορούν 500.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Κινητή βόμβα για την Πάτρα αποτελούν τα ανασφάλιστα οχήματα που αγγίζουν το 25% των αυτοκινήτων που βρίσκονται στους δρόμους, με βάση τις αισιόδοξες εκτιμήσεις αφού ο ακριβής αριθμός τους δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί ούτε και από το υπουργείο.

Ένας στα 4 αυτοκίνητα της Αχαικής πρωτεύουσας, μετακινούνται παράνομα, θέτοντας σε κίνδυνο και περιπέτειες σε περίπτωση ατυχήματος τόσο τον κάτοχό τους όσο και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν μέχρι και τρίμηνη ασφάλεια από 50 ευρώ, που καλύπτει τις αστικές ευθύνες των οδηγών, αλλά και πάλι οι περισσότεροι το καθυστερούν και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο που ξεκινά από 250 ευρώ εφόσον σπεύσουν άμεσα να το ασφαλίσουν, αλλιώς το πρόστιμο θα φτάσει τα 500 ευρώ και θα έχουν να αντιμετωπίσουν την εφορία, όπως τόνισε στο «patrastimes.gr», ο πρόεδρος των ασφαλιστών οχημάτων της Πάτρας, Ανδρέας Ντακόλιας.

Μάλιστα σημείωσε ότι σε περίπτωση ατυχήματος, δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα για τον οδηγό να αποκτήσει μεταγενέστερη ασφάλεια με ημερομηνία και ώρα πριν το ατύχημα, γιατί υπάρχει on line σύστημα σε λειτουργία, που καταγράφει αυτόματα ώρα και ημέρα που εκδόθηκε το ασφαλιστήριο.

Επίσης, εάν το δικαστήριο επιδικάσει στο «θύμα» ποσό άνω των 100.000 που καλύπτει το Επικουρικό Ταμείο για τα ανασφάλιστα οχήματα και το οποίο θα το καταβάλλει σε διάστημα πενταετίας, ο υπαίτιος οδηγός θα πρέπει τις υπόλοιπες 400.000 για θάνατο, να της καταβάλλει ο ίδιος. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει όλη την περιουσία του και ίσως μπει και στην φυλακή!

Συνολικά σε όλη την χώρα κυκλοφορούν 500.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα, τα οποία τώρα το υπουργείο τα «στήνει» στον τοίχο.

Τέλος να αναφέρουμε ότι από την 1η Μαΐου θα υλοποιηθεί εφαρμογή ηλεκτρονικού ελέγχου για τα ανασφάλιστα οχήματα από το Επικουρικό Κεφάλαιο, με σκοπό να μηδενιστεί η πιθανότητα των λαθών και η διασταύρωση των στοιχείων να είναι όσο γίνεται πιο ασφαλής.


Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.