Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Με τριάντα νέα πυροσβεστικά οχήματα η Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τριάντα νέα πυροσβεστικά οχήματα, προστίθενται στις δυνάμεις πυρόσβεσης της Κρήτης, ενισχύοντας την αντιπυρική προστασία του νησιού. Ήδη μάλιστα έχουν παραληφθεί πάνω από τα μισά οχήματα, τα οποία εξασφαλίστηκαν μέσω ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης, Αρχιπύραρχο, Στέφανο Πιερρακάκη, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων.

Στο έργο της πυρόσβεσης θα συνδράμουν και φέτος από αέρος δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα που θα εγκατασταθούν σε Χανιά και Ηράκλειο. Όπως δήλωσε ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης, Αρχιπύραρχος, Στέφανος Πιερρακάκης:

«Η Πυροσβεστική σε σχέση με πέρσι είναι σε πολύ καλύτερη θέση γιατί παραλαμβάνουμε νέα οχήματα μέσω ΕΣΠΑ, ενώ αυξήθηκε και σε προσωπικό. Έχουμε γύρω στα 30 νέα οχήματα για την Κρήτη, που ανεβάζουν και ποιοτικά και ποσοτικά τον αριθμό των διαθεσίμων μέσων της πυροσβεστικής. Ήδη έχουμε λάβει πάνω από τα μισά και σταδιακά μας έρχονται και τα υπόλοιπα.

Τα οχήματα θα πάνε σε συγκεκριμένες περιοχές όπου προβλέπεται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Η ενδοχώρα θα καλυφθεί ενώ και στα Χανιά έχουν ήδη φτάσει δυο οχήματα και κάποια ακόμα μικρότερου τύπου. Όσο για τα ελικόπτερα, θα πάμε βάσει των περσινών δεδομένων και θα εγκατασταθούν με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δυο ελικόπτερα στην Κρήτη, ένα στα Χανιά και ένα στο Ηράκλειο»


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.