Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η παρουσίαση της Α.Ε.Τ.Ο.Σ.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον προαύλιο χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε, η παρουσίαση του ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων.

Πρόκειται για το επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία Α.Ε.Τ.Ο.Σ. και περιλαμβάνει την ενεργοποίηση τεσσάρων Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, στην Αρκαδία, την Εύβοια, τα Ιωάννινα και τη Ξανθή.

Σε πρώτη φάση η δράση αυτή έχει πιλοτικό χαρακτήρα και τα οχήματα αυτά τύπου βαν είναι ειδικά διαμορφωμένα και θα στελεχώνονται από τρεις ένστολους αστυνομικούς, από τους κλάδους τάξης, ασφάλειας και τροχαίας.

Θα έχουν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας σε απομακρυσμένες περιοχές παρέχοντας υπηρεσίες στους πολίτες.

Επίσης στο πλαίσιο του Σχεδίου Α.Ε.Τ.Ο.Σ. 150 οχήματα θα διατεθούν σε υπηρεσίες της παραμεθόριου, κυρίως για την επιτήρηση των συνόρων. Τα οχήματα αυτά θα σταλούν τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και σε νησιά του Αιγαίου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως σκοπός του είναι να βρίσκεται παντού η αστυνομία, «όχι ως ο φόβος του πολίτη, αλλά δίπλα σε αυτόν» και συμπλήρωσε πως αναμένεται να επεκταθεί ο θεσμός τους αστυνομικού της γειτονιάς.

Μάλιστα, ο Γιάννης Πανούσης, μιλώντας σε έναν από τους αστυνομικούς του είπε πως «Η Ελλάδα έχει ανάγκη την περιφρούρηση του εθνικού της χώρου ως κράτος δικαίου».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης, ανέφερε πως το νέο μοντέλο των κινητών αστυνομικών ομάδων έχει σκοπό να αλλάξει τη σχέση πολίτη-αστυνομικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, επί της Λεωφόρου Μεσογείων, ενώ για την παρουσίαση των παραπάνω δράσεων, μίλησαν διαδοχικά ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης.

Δείτε τα βίντεο από την παρουσίαση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.