Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

17 χρόνια για φόνο από ερωτική αντιζηλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο ελαφρυντικά αναγνώρισε το δικαστήριο σε 44χρονο αλλοδαπό που είχε σκοτώσει τη σύντροφό του το 2008 από ερωτική αντιζηλία.

Ο δράστης είχε σκότωσε τη γυναίκα στη Σαρακήνα του Δήμου Καλαμπάκας, γιατί αρνιόταν να σταματήσει την εργασία της σε νυχτερινό κέντρο ως κονσοματρίς.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας τον καταδίκασε χθες Τρίτη σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών, αφού του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά. Το δικαστήριο δέχτηκε τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, οι καβγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν συνεχείς και ο δράστης σύμφωνα με μάρτυρες της φερόταν βίαια. Η δολοφονία έγινε στις 25 Οκτωβρίου 2008, σε αγροτικό δρόμο στην περιοχή Διάβα Καλαμπάκας, όπου την οδήγησε με το αυτοκίνητό του. Πάλι καβγάδισαν και αφού την έσυρε έξω από το αυτοκίνητο, πήρε κυνηγετικό όπλο από το πορτ μπαγκάζ, έβαλε φυσίγγια και την πυροβόλησε τέσσερις φορές. Απολογούμενος ο κατηγορούμενος, ισχυρίστηκε ότι τη σκότωσε άθελά του και ήθελε μόνο να τη φοβίσει. Αλλά, εκείνη τράβηξε την κάννη του όπλου πάνω της και κατά λάθος πάτησε τη σκανδάλη του όπλου. Υποστήριξε, επίσης, ότι το όπλο το αγόρασε, για να αντιμετωπίζει τους πορτιέρηδες στα κέντρα, που δούλευε το θύμα.

Ο δράστης εκδήλωσε την επιθυμία να γίνει μοναχός σε μοναστήρι των Μετεώρων. Ακόμη, από πλευράς της υπεράσπισης υποστηρίχτηκε ότι δράστης και θύμα έκαναν χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών πριν τον φόνο κι ότι ο ίδιος τη μετέφερε μετά, στο νοσοκομείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.