Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ελπίδες για ΑΣΕΠ και κάλυψη κενών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την επόμενη εβδομάδα τα θέματα της Β΄ Λυκείου.

Σημαντικά νέα βγήκαν για την εκπαιδευτική κοινότητα από τη σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας στο ΕΣΥΠ. Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι το θέμα του ΑΣΕΠ θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες δηλώνοντας αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων, αναφέρθηκε σε νέο μέτρο για την κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικό τρόπο ενώ έδωσε την πληροφορία ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για τη Β λυκείου.

ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της εκπαίδευσης από το 10 προς 1 ώστε να διεξαχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς το Φεβρουάριο του 2015.

Όπως έγραψε το newsbeast.gr αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις τις επόμενες μέρες και οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίζουν αν τελικά διεξαχθεί ο διαγωνισμός ή όχι. «Οι κλήσεις, οι αξιολογήσεις και οι τελικές αποφάσεις είναι θέμα των επομένων ημερών ή και μιας ή δυο εβδομάδων» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων δηλώνοντας ότι έχει γίνει μια εκπληκτική μελέτη από τον κ. Κυριαζή για την κατάσταση στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης προς την κυβέρνηση και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η διαβούλευση την οποία ο ίδιος κάνει είναι σ’ εξέλιξη και έχουμε ελπίδες. Θα είμαστε στην ευχάριστη θέση στο Τμήμα του Συμβουλίου μας για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ν’ ανακοινώσουμε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ» ανέφερε ο Υπουργός ενώ τόνισε ότι « θα απορροφηθούν πρώτοι εκείνοι που περιμένουν να προσληφθούν από το διαγωνισμό του 2008».

Κενά σε φιλολόγους και νέο μέτρο για την κάλυψη με εκπαιδευτικό τρόπο
Άλλο ένα θέμα που αφορά τους εκπαιδευτικούς είναι τα κενά στα σχολεία και ο τρόπος κάλυψής τους. Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κενά και ότι ο στόχος είναι η λειτουργία των σχολείων με επάρκεια και όχι με πληρότητα καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις αναπληρωτών

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το υπουργείο πέτυχε τη λειτουργία των σχολείων με επάρκεια όμως στην εξέλιξη της χρονιάς διαμορφώνεται άλλο πρόβλημα. «Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν συνταξιοδοτήσεις. Δεν τις υπογράφω. Θα μείνουν εκεί. Να τις είχαν ζητήσει μέχρι 31/8 που είχαν δικαίωμα. Αποσπάσεις σε φορείς γιατί εμείς τροφοδοτούμε 192 φορείς με εκπαιδευτικό προσωπικό. Αν δεν υπήρχε το Υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές κι οι δάσκαλοι δε θα υπήρχε Εθνική Βιβλιοθήκη. Και φέτος που μεταφέρεται η Εθνική Βιβλιοθήκη στο φαληρικό Δέλτα, αποκτώντας πραγματικά η χώρα για πρώτη φορά Εθνική Βιβλιοθήκη, κατά κυριολεξία, από 30 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς πέρυσι τους πήγαμε σε 50. Αυτοί οι 20 λείπουν από την τάξη. Θα πάρουμε πίσω περίπου 200 απ’ αυτούς, απ’ όλη τη χώρα. Δε θα υπογράψουμε τις συνταξιοδοτήσεις» ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Παρά τα πιο πάνω μέτρα παραδέχτηκε ότι θα υπάρχουν κενά ιδίως σε φιλολόγους. «Αύριο θ’ ανακοινώσουμε ένα μέτρο προς συζήτηση ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου για συνδρομή στην ανάγκη αυτή, με εκπαιδευτικό κόσμο με τρόπο αδάπανο. Γιατί δεν έχουμε πιστώσεις, δεν έχει ευχέρεια η κυβέρνηση να μας δώσει άλλες θέσεις και πρέπει να λειτουργήσουμε εκ των ενόντων» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Τράπεζα θεμάτων: Την επόμενη εβδομάδα τα θέματα της Β Λυκείου
«Τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, ειρήσθω εν παρόδω, θα τα δώσουμε τώρα» δήλωσε ο υπουργός και συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι « Η σχετική διαμαρτυρία ήταν ευλογότατη την περσινή ακαδημαϊκή. Δόθηκαν μετά τις ευρωεκλογές, στις 27 Μαΐου για εξετάσεις που άρχισαν στις 29. Απαράδεκτο. Είχαμε και πρόταση να τα δώσουμε το Μάρτιο, για να επιτελούμε περισσότερο εκπαιδευτικό έργο που συντείνει στην ανάπτυξη κριτικού πνεύματος, τελικά αποφασίσαμε και ήταν και η πρόταση του κ. Γκλαβά από τι ΙΕΠ αυτή, να τα δώσουμε τώρα και θα τα δώσουμε κ. Γκλαβά. Δώσαμε της Α’ Λυκείου και την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε της Β’ Λυκείου. Για τη Γ’ δεν έχουμε ακόμα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.