Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Το μυστικό της… υγιούς γήρανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι έδειξε μια πρωτοποριακή έρευνα διάρκειας 35 ετών.

Το μυστικό για υγιή και ευτυχισμένα γηρατειά φαίνεται ότι «ανακάλυψε» μια ομάδα συνταξιούχων, οι οποίοι τα τελευταία 35 χρόνια συμμετείχαν σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υγείας.

Πίσω στο 1979, οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα 2.500 αντρών να ακολουθήσουν πέντε απλούς κανόνες στη ζωή τους: να τρώνε καλά, να ασκούνται, να καταναλώνουν μικρές ποσότητες αλκοόλ, να προσέχουν το βάρος τους και να μην καπνίσουν ποτέ.

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά, μόλις 25 συνταξιούχοι κατάφεραν να παραμείνουν πιστοί στο πρόγραμμα.

Η ομάδα των 25 αυτών ανδρών είναι η πιο υγιής από όλους τους συμμετέχοντες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, όσοι ακολούθησαν το πρόγραμμα μείωσαν δραματικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη, καρδιακών νοσημάτων, εγκεφαλικού και άνοιας.

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Leighton Jones, σήμερα 80 ετών, καλύπτει μια απόσταση 55 χιλιομέτρων την εβδομάδα στους λόφους και τις κοιλάδες που υπάρχουν κοντά στο σπίτι του με το ποδήλατό του και περπατά περίπου 3 χιλιόμετρα κάθε δεύτερη μέρα.

Οι συμμετέχοντες έδιναν συχνές αναφορές στους ερευνητές για τη φυσική τους κατάσταση, την κατανάλωση αλκοόλ και τη διατροφή που ακολουθούσαν.

Οι ερευνητές είχαν συστήσει στους εθελοντές να περπατούν περίπου 3 χιλιόμετρα ή και περισσότερα κάθε μέρα, να κάνουν ποδήλατο 16 χιλιόμετρα ή κάποια άλλη έντονη άσκηση.

Διαπίστωσαν, ότι όσοι δεν κάπνιζαν, είχαν φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος, κατανάλωναν πολλά φρούτα και λαχανικά, ασκούνταν τακτικά και έπιναν λίγο μείωσαν σημαντικά τις πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια χρόνια ασθένεια.

Τώρα το ξέρετε… Το μυστικό της καλής και υγιούς ζωής «κρύβεται» μέσα σε πέντε απλούς κανόνες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.