Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Το Διαβητικό Χωριό πηγαίνει στη Δράμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου από τις 10:00-18:00.

Το Διαβητικό Χωριό μεταφέρεται φέτος στη Δράμα, με αφορμή την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Πρόκειται για έναν θεσμό που καθιερώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), ο οποίος φέτος θα φιλοξενηθεί, στις 7 και 8 Νοεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 18.00, στην πλατεία Ελευθερίας, κατόπιν επιθυμίας του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Δράμας.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, πέρα από τη συμμετοχή σε πλήθος διαδραστικών εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη, να κάνουν δωρεάν εξετάσεις: σακχάρου, διαβητικού ποδιού,οστεοπόρωσης, triplex καρωτίδων, βυθοσκόπηση, TSH και υπέρηχο θυρεοειδούς.

Εκτός από την εκδήλωση «Διαβητικό» Χωριό, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ συμμετέχει και σε πολλές άλλες δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για το μεγάλο ζήτημα του σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος -σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας- έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας.

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στις 18.30, μέλη της πρωτοβουλίας πεζών - ποδηλατών Δράμας, θα κάνουν βόλτα με τα ποδήλατά τους στους δρόμους της πόλης, φορώντας ειδικά γιλέκα με τα διακριτικά του «Διαβητικού» Χωριού.

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου και πριν από την έναρξη του «Διαβητικού» Χωριού, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, στη διάρκεια της οποίας γιατροί και άτομα με διαβήτη θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα ανταλλάξουν γνώσεις για την ασθένεια.

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, στις 12.00μμ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στη πλατεία Ελευθερίας, εντός του Χωριού, παρουσία του Μητροπολίτη Δράμας Παύλου ο οποίος και θα τελέσει τον αγιασμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.