Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Πώς θα κάνετε το ξύρισμά σας να διαρκεί περισσότερο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι διαδικασίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά.
Όλες οι γυναίκες ξέρουν να ξυρίζονται, αλλά ξέρουν όλες να το κάνουν σωστά; Αν θέλετε απαλότητα που να διαρκεί (ποιος δεν θέλει;), τότε η τεχνική ξυρίσματος είναι σημαντική.


Μάθετε τι πρέπει να κάνετε πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά το ξύρισμα ώστε να έχετε λείο δέρμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


  • Χρησιμοποιήστε ένα scrub πριν το ξύρισμα για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα που μπορεί να έχουν παγιδευτεί σε μικρές τρίχες. Ξεκινήστε από τους αστραγάλους και προχωρήστε προς τα πάνω σε μια κυκλική κίνηση. Αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, χρησιμοποιήστε γάντια απολέπισης.
  • Κάντε ένα ντους ή μπάνιο πριν το ξύρισμα για να αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια και τον ιδρώτα και να ενυδατώσετε την τρίχα.
  • Απλώστε άφθονη ποσότητα τζελ ξυρίσματος πριν από το ξύρισμα ώστε το ξυραφάκι να γλιστρήσει εύκολα στο δέρμα. Μην βασιστείτε στο σαπούνι γιατί μπορεί να φράξει το ξυραφάκι κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος και προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα.
  • Επιλέξτε ένα καλό ξυραφάκι. Υπάρχουν διάφορα στην αγορά ακόμα και για ευαίσθητα δέρματα. Προτιμήστε τα ξυραφάκια με πολλές λεπίδες για πιο βαθύ ξύρισμα.
  • Αφήστε τα δύσκολα σημεία για το τέλος. Η περιοχή γύρω από τα γόνατα και τους μηρούς και περιοχές όπως οι αστράγαλοι, όπου το οστό βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, είναι δύσκολα στο ξύρισμα. Αφήστε τις για το τέλος και προπαντός μη βιάζεστε.
  • Ξεπλύνετε με κρύο νερό. Αυτό επειδή με το κρύο το δέρμα σας θα ανατριχιάσει και οι τρίχες που δεν ελευθερώθηκαν με το scrub θα κάνουν την εμφάνιση τους. Αφού λοιπόν βάλετε το κρύο νερό, περάστε άλλη μια φορά το ξυραφάκι από τα πόδια σας.
  • Απλώστε άφθονη ενυδατική κρέμα ή κάποιο φυσικό λάδι σώματος. Δοκιμάστε απλό έλαιο καρύδας από το φαρμακείο. Θα θρέψει βαθιά το δέρμα σας και θα γίνει πολύ μαλακό.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.