Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Αντιδρούν Ορεστιάδα και Διδυμότειχο στην κατάργηση ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αριθμός των μαθητών στα δυο τμήματα δεν υπερβαίνει τους έξι.

Την έντονη δυσαρέσκεια των τοπικών κοινωνιών και των δημοτικών αρχών Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου προκάλεσε η απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Παναγιώτη Κεραμάρη να προχωρήσει στην κατάργηση δύο ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ των δύο ακριτικών πόλεων.

Ο κ. Κεραμάρης εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με αιτιολογημένη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας στην πρώτη λυκείου ομάδας προσανατολισμού, είναι να προκύπτουν από τα τρία τμήματα γενικής παιδείας 15 μαθητές που ενδιαφέρονται για την ίδια ομάδα. Τόσο στο 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου, όσο και στο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας ο αριθμός των μαθητών δεν υπερβαίνει τους έξι, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια έγκρισης, λειτουργίας ομάδας προσανατολισμού, από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης εκτιμά ότι δεν χάνεται κάτι το ουσιαστικό για τους μαθητές καθώς την επόμενη χρονιά, στη Β΄ λυκείου, μπορεί να δημιουργηθεί η ομάδα προσανατολισμού της επιλογής τους δεδομένου ότι δεν ισχύει ο δεσμευτικός αριθμός των 15 παιδιών, ενώ το υπουργείο δίδει τη δυνατότητα αλλαγής κατεύθυνσης.

«Κακώς γίνεται μια τόσο μεγάλη φασαρία και στενοχωρούμε κυρίως τα παιδιά. Θα έπρεπε οι διευθύνσεις των σχολείων να καλέσουν γονείς και μαθητές και να τους ενημερώσουν τι ισχύει στα τμήματα με πολύ μικρό αριθμό παιδιών και να παροτρύνουν τους μαθητές να επιλέξουν κάποια άλλη ομάδα προσανατολισμού. Ενέκρινα τμήματα και με έναν μαθητή και με δύο και με τρεις, στις μεγαλύτερες όμως τάξεις δευτέρας και τρίτης λυκείου, όπου όμως υπήρχε η δυνατότητα», καταλήγει ο κ. Κεραμάρης.

Από την πλευρά τους οι δήμοι Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας σε κοινό ψήφισμά τους δηλώνουν την έντονη αντίθεσή τους στην εν λόγω απόφαση θεωρώντας πως «δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί στην ολοκληρωμένη μόρφωση των μαθητών» και επειδή εκτιμούν πως η οριστική κατάργηση των τμημάτων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή τις επόμενες χρονιές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.