Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Άσκηση αραβικής καλλιγραφίας έφερε… λουκέτο στα σχολεία της Βιρτζίνια!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γονείς θεώρησαν πως πρόκειται για... «κατήχηση».

Την οργή πολλών γονιών- ακόμα και εξωτερικές απειλές!- προκάλεσε μια άσκηση αραβικής καλλιγραφίας που ανατέθηκε σε μαθητές στην κομητεία Αουγκούστα της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μείνουν χθες κλειστά!

«Λυπούμαστε που αναγκαστήκαμε να λάβουμε αυτό το μέτρο, όμως το κάνουμε ως ένα επιπλέον προληπτικό μέτρο, ακολουθώντας τις συστάσεις της αστυνομίας και του συμβουλίου διοίκησης των σχολείων της κομητείας της Αουγκούστα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι σχολικές αρχές της περιοχής.

Η έντονη πολεμική ξέσπασε πριν από μερικές ημέρες, όταν η εκπαιδευτικός Τσέριλ ΛαΠόρτε ζήτησε από τους μαθητές της να εξασκηθούν στην ομορφιά της αραβικής καλλιγραφίας, αντιγράφοντας με το χέρι την chahada, η οποία είναι η ομολογία της πίστης του ισλάμ.

Αυτή η άσκηση σχεδίου, που περιλαμβάνεται σε ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για παιδιά του γυμνασίου, γίνεται στο πλαίσιο μαθήματος για τις θρησκείες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και το ισλάμ.

«Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα της καλλιτεχνικής πολυπλοκότητας της καλλιγραφίας», διευκρινιζόταν στη διατύπωση της άσκησης.

Δεκάδες γονείς αντέδρασαν με έντονο τρόπο, βλέποντας στην άσκηση αυτή μια προσπάθεια «κατήχησης» των παιδιών τους. Ορισμένοι απαίτησαν να απολυθεί η εκπαιδευτικός. Το σχολείο κατακλύστηκε από email και τηλεφωνήματα, κάποιες φορές απειλητικά.

Καθώς τα αιτήματα αυξάνονταν καθαρά σε όγκο, οι αρχές, λαμβάνοντας υπόψη «τον τόνο και το περιεχόμενο αυτών των επικοινωνιών», αποφάσισαν το κλείσιμο όλων των δημόσιων σχολείων της κομητείας την Παρασκευή, όπως εξήγησαν. Αναπρογραμματίστηκαν επίσης οι εξωσχολικές δραστηριότητες.

Οι τοπικοί εκπαιδευτικοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν κάθε προσπάθεια κατήχησης ή προσηλυτισμού.

«Κανένα μάθημα δεν γίνεται για να προαγάγει μια θρησκευτική άποψη ή για να αλλάξει τη θρησκευτική πίστη ενός μαθητή», ανέφεραν, υποσχόμενοι, ωστόσο, να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον ένα άλλο δείγμα αραβικής καλλιγραφίας, «μη θρησκευτικό».

Παράλληλα πολλοί πολίτες έσπευσαν να υποστηρίξουν την εκπαιδευτικό. Χαρακτηριστικό είναι πως σε σελίδα στο Facebook συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 2.000 αναρτήσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.